مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست شرکت فولاد هرمزگان گفت: این شرکت به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ فولاد در کشور، توجه و ارتقای شاخص‌های HSE را به‌طورجدی در دستور کار قرار داده است و ازاین‌رو، با توجه به عملکرد سال 1401 این واحد، تمام شاخص‌ها ارتقا یافته‌اند.

به گزارش پایگاه خبری صبح دریا نیوز ، علی‌اکبر محمودصالحی ، عنوان  کرد: واحد ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست فولاد هرمزگان به‌صورت گستره برنامه‌های عملیاتی مؤثری را در جهت بهبود عملکرد شرکت در هر سه موضوع ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست تدوین و پیاده‌سازی کرده است.

 

تدوین شناسنامه آموزشی ایمنی عمومی و تخصصی برای تمام پست‌ها

 

محمودصالحی با اشاره به اهمیت ایمنی در سازمان‌ها افزود: ضرایب شاخص حوادث، بیانگر کیفیت عملکرد سیستم‌های ایمنی در سازمان است. روند نزولی شاخص‌های حوادث در طی چند سال گذشته و تحقق اهداف، رویکرد مثبت سازمان به ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان را نشان می‌دهد. از مهم‌ترین اقدامات سال ۱۴۰۱ در بخش ایمنی می‌توان تدوین شناسنامه آموزشی ایمنی عمومی و تخصصی برای تمام پست‌ها بر اساس چارت با تعیین دوره‌های بازآموزی در جهت برنامه‌ریزی دقیق‌تر تقویم آموزشی مشاغل، اخذ مجدد استاندارد مدیریت ایمنی و بهداشت ISO4500، برگزاری ۱۸۱۰ نفر ساعت آموزش ایمنی بدو ورود برای پرسنل شرکت‌های پیمانکاری، نظارت شبانه‌روزی و پوشش فعالیت‌های شات‌دان سالیانه و بازنگری ارزیابی ریسک فعالیت‌های کل سازمان از منظر ایمنی نام برد.

 

کاهش قابل‌توجه حوادث در فولاد هرمزگان در سال ۱۴۰۱

 

وی اضافه کرد: تشویق و پرداخت پاداش به ۳۲۰ نفر از پرسنل در طول سال، انجام ۴۰۰ عملیات اطفاء حریق و امداد و نجات، انجام ۳۵ عملیات مانور آمادگی مقابله با شرایط اضطراری و آموزش اطفاء حریق عملی در حین مانور، تدوین ۶ دستورالعمل و بازنگری گردش‌کارهای آتش‌نشانی، تعویض ۴۰ عدد از فایرباکس‌های فرسوده در سطح شرکت، انجام تعمیرات شیرها و هیدارنت‌های آتش‌نشانی در سطح شرکت، ساخت استندهای کپسول‌های آتش‌نشانی برای نقاطی که امکان نصب کپسول وجود نداشت و جانمایی آن‌ها، راه‌اندازی اتاق ورزش کارکنان آتش‌نشانی و اصلاح لاین خشک‌های فرسوده و تکمیل پروژه توسعه لاین خشک از دیگر اقدامات واحد HSE در جهت افزایش ایمنی سازمان بوده است. به‌این‌ترتیب در سال گذشته شاهد کاهش قابل‌توجه حوادث در فولاد هرمزگان بوده‌ایم.

 

روند شاخص ضریب شدت حوادث (SR)

 

روند شاخص ضریب تکرار حوادث (FR)

 

 راه‌اندازی صندوق درمان کارکنان شرکت‌های پیمانکاری مشابه کارکنان رسمی

 

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به اقدامات طب صنعتی و اورژانس در سال ۱۴۰۱، مطرح کرد: اقدامات متعددی در این حوزه صورت گرفت که خوشبختانه شاهد بهبود عملکرد بوده‌ایم. این اقدامات شامل اندازه‌گیری عوامل زیان‌آور محیط کار و همچنین اندازه‌گیری آن به‌منظور تعیین مشاغل سخت و زیان‌آور، عقد قرارداد با دانشگاه علم و صنعت به‌منظور بررسی وضعیت ارگونومیکی ایستگاه‌های کار دفتری و عملیاتی، انجام معاینات طب صنعتی، افزایش تعداد کلینیک‌های دندانپزشکی طرف قرارداد، راه‌اندازی صندوق درمان کارکنان شرکت‌های پیمانکاری مشابه پرسنل رسمی، برگزاری کمیسیون پزشکی جهت کلیه پرسنل امانی و پیمانی و پرداخت هزینه‌های درمانی مصوب از صندوق درمان شرکت و تجمیع قرارداد بیمه تکمیل درمان پرسنل امانی و پیمانی بوده است.

 

وی به دیگر اقدامات این واحد اشاره کرد و گفت: عقد قرارداد با کارشناس تغذیه و روان‌شناس و حضور مستمر در شرکت، ارزیابی ریسک بهداشتی تمامی واحدها و تعریف اقدامات اصلاحی توسط واحدها جهت کنترل و کاهش میزان ریسک‌ها، بازرسی بهداشتی به‌صورت مستمر از واحدهای بهره‌بر‌دار و ارسال گزارش یافته‌های بهداشتی به تمامی واحدها جهت تعریف و اجرای اقدامات اصلاحی جهت رفع مغایرت‌ها، انجام بیش از ۱۱۵۰ تست کرونا در سال ۱۴۰۱ و بررسی ۲۷۲ مورد پرونده پزشکی کارکنان در سال ۱۴۰۱ از دیگر اقدامات واحد HSE در رابطه با طب صنعتی کارکنان بوده است.

 

 پایش و سنجش برخط و لحظه‌ای گازهای خروجی واحد احیا مستقیم

 

محمودصالحی با بیان اینکه صیانت از محیط‌زیست یکی از وظایف خطیر و مسئولیت‌های اجتماعی بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی به‌ویژه فولادسازان است، در خصوص اقدامات این واحد تصریح کرد: یکی از این اقدامات نصب سیستم پایش آنلاین آلاینده‌های گاز در واحد احیاء مستقیم جهت اطلاع و کنترل وضعیت آلایندگی گازهای خروجی از دودکش مدول A و B واحد احیا مستقیم در جهت پایش لحظه‌ای جهت سنجش گازهای (O2،CO،NOX،SO2) خروجی از دودکش‌های احیا بوده است. همچنین تدوین دستورالعمل زیست‌محیطی تعمیرات، جمع‌آوری و انتقال پسماندهای روغنی و دستورالعمل زیست‌محیطی پیمانکاران و همچنین ایجاد جایگاه نگهداری روغن در محوطه پیمانکاران برای ارتقای عملکرد زیست‌محیطی شرکت صورت گرفت.

 

وی با اشاره به یکی از اقدامات مهم واحد HSE برای محاسبه میزان انتشار کربن در شرکت فولاد هرمزگان ادامه داد: با توجه به اهمیت انتشار کربن در مسائل زیست‌محیطی و مسئله گرمایش جهانی و همچنین عدم وجود اطلاعات کافی در زمینه میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای و دی‌اکسید کربن، پروژه بررسی و محاسبه میزان انتشار کربن در سطح فولاد هرمزگان بر اساس استاندارد سایت جهانی World Steel معرفی و اجرا شد. روش محاسبه فوق بر اساس ضریب انتشار دی‌اکسید کربن به ازای میزان تولید محصول شامل فولاد و آهن اسفنجی و مصرف مواد اولیه است. مواد اولیه شامل گندله، آهک، قراضه و مصارف انرژی و گاز و مواد دیگر می‌شود که با استفاده از جدول استاندارد سایت ورد استیل به ازای محصول تولیدی میزان انتشار محاسبه شد. گازهای دی‌اکسید کربن، متان، بخارآب، اوزون و کلروفلوروکربن‌ها از انواع گازهای گلخانه‌ای محسوب می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها دی‌اکسید کربن CO2 است که نقش بسزایی در ایجاد اثر گلخانه‌ای و گرمایش زمین دارد.

 

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست شرکت فولاد هرمزگان پروژه تصفیه‌خانه پساب صنعتی جهت تصفیه کامل آب مصرفی، تدوین شناسنامه پسماند شرکت و پیمانکاران، مشارکت در دوره آموزشی مدل‌سازی آلودگی هوا با نرم‌افزار aermod در دانشگاه آزاد بندرعباس، شرکت در نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست تهران، تمدید گواهینامه ISO 14001، برگزاری کمیته مغایرت‌های زیست‌محیطی به‌صورت ماهانه و انجام پایش‌های زیست‌محیطی در قالب طرح خوداظهاری به‌صورت فصلی را از دیگر اقدامات این واحد در راستای کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی عنوان کرد.

 

 اهم برنامه‌های واحد HSE در سال ۱۴۰۲

 

محمودصالحی در پایان اهم برنامه‌های واحد HSE در سال ۱۴۰۲ را به  تدوین شناسنامه آموزشی برای مشاغل شرکت‌های پیمانکاری، بازنگری دستورالعمل‌ها و گردشکارهای فولاد هرمزگان، تدوین و اجرای برنامه ارتقای فرهنگ ایمنی در سطح سازمان، بررسی و ارزیابی ریسک نقاط تجمع ایمن و مسیرهای دسترسی به آن‌ها، تجزیه‌وتحلیل نتایج اندازه‌گیری عوامل زیان‌آور محیط کار مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور، بازنگری ارزیابی ریسک بهداشت حرفه‌ای کلیه فعالیت‌های واحدها، نصب سیستم‌های پایش آنلاین خروجی واحدهای آهک و فولادسازی و نصب سیستم پایش آنلاین در تصفیه‌خانه پساب  اشاره کرد .

انتهای خبر /