به گزارش پایگاه خبری صبح دریانیوز ، محمد کریمی ، افزود : متوسط افزایش بار پیک استان در سایر سنوات بین ۵ تا ۸ درصد بود اما در سال گذشته با اعمال مدیریت مصرف توانستیم حدود ۱۵۰ مگاوات صرفه جویی داشته باشیم و بارمان را در حد ۲۵۳۰مگاوات در یک روز و ساعت مشخص نگه داریم.
کریمی یادآورشد: میزان مصرف برق امسال طبق تکلیف وزارت نیرو به شرکت توزیع برق استان، ۲۹۴ مگاوات است که میطلبد این مدیریت مصرف را اعمال کنیم.
وی، تصریح کرد: برای اعمال این مدیریت مصرف در مصارف متعدد با تعرفههای متعددی که داریم سهمیه بندی شکل گرفته است که در حوزه کشاورزی ۶۶ مگاوات، عمومی و اداری ۵۰ مگاوات، صنعت ۱۱ مگاوات، تجاری ۱۲ مگاوات، مولدهای خود تامین ۱۴ مگاوات و مصارف خانگی ۱۴۱ مگاوات است.
این مسئول ادامه داد: این درحالی است که در کشور وضعیت تولید و نیاز مصرف در تابستان ۷۳ هزار مگاوات پیش بینی شده که تولید حداکثر نیروگاه های حرارتی کف نیاز در تابستان از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ایام گرم سال ۶۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان ، عنوان کرد : از ۱۵ تیرماه تا ۱۵ مرداد که اوج گرما در کشور است حداقل نیاز ۷۰ هزار مگاوات پیش بینی شده است؛ ما به التفاوت این نیاز مصرف و ظرفیت تولید ۱۱ هزار و ۷۰۰ مگاوات است که در سطح کلان کشور باید اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: برای مدیریت آن، نظام یکپارچه طلب میکند که در کل کشور برنامه لازم صورت گیرد که در استان ما تقریبا در مصرف یکی از پنجمین استان در کشور هستیم که عدد بالایی بوده ونیاز به صرفه جویی دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان ، خاطر نشان کرد : با آغاز روزهای گرم سال اجرای برنامههای مدیریت مصرف برق در بخشهای اداری، کشاورزی، صنعتی، تجاری و خانگی استان از ۱۵ خردادماه جاری آغاز و تا پایان شهریورماه ادامه مییابد که مشترکان ملزم به رعایت الگوی مصرف و مدیریت آن هستند.
کریمی ، ادامه داد : نیاز پیشبینی شده مصرف برق استان هرمزگان امسال ۲۷ هزار و ۶۰۰ مگاوات است که اگر برنامه مدیریت نداشته باشیم باید ظرفیت در تولید داشته باشیم که این ظرفیت را نداریم و نیاز به اعمال مدیریت مصرف هستیم.
وی مطرح کرد: هریک از مشترکان صنعتی مستقر در داخل یا خارج از شهرکهای صنعتی استان هرمزگان یک روز در هفته به جز جمعه باید مصرف برق خود را از ساعت ۱۱ تا ۲۳ کاهش دهند و فرقی ندارد که این اعمال مدیریت در چه روزی از هفته باشد، از سوی دیگر روز جمعه کامل آزاد هستند و میتوانند بدون اعمال مدیریت مصرف، فعالیت کنند.
کریمی اضافه کرد: صنایع بزرگ و انرژی بَر هرمزگان نیز در حوزه شرکت برق منطقهای استان است که مدیریت آن هم از این محل انجام میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان بیان داشت : مشترکان چاههای کشاورزی استان باید هر روز هفته از ساعت ۱۲ تا ۱۷ یا ۱۳ تا ۱۸ مصرف برق خود را قطع کنند و در صورتی که این اعمال مدیریت را انجام دهند هزینه برق مصرفی آنها در سایر ساعات روز رایگان خواهد بود.
کریمی اضافه کرد: ساختمان های اداری هرمزگان نیز باید مصرف برق خود را در ساعات اداری ۳۰ درصد و ساعت غیراداری ۶۰ درصد نسبت به دوره مصرف مشابه خود در سال ۱۴۰۱ کاهش دهند که در صورت رعایت نکردن تذکر می گیرند و در مرحله بعدی نسبت به قطع بر آن دستگاه اقدام و گزارش به دستگاه های نظارتی ابلاغ می شود.
وی گفت: در حوزه عمومی و اداری تغییر ساعات کار اداری از ۱۵ خرداد تا پایان شهریورماه از ساعت ۶ صبح تا یک ظهر در دستور کار داریم.
این مسئول با اشاره به حوزه مدیریت مصرف بخش خانگی نیز ادامه داد: در صورتی که هر یک از مشترکان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ازای هر کیلووات ساعتی که مصرف برق خود را کاهش دهد، ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان پاداش دریافت میکند و این پاداش در قبض برق ماهانه آن مشترک اعمال میشود.
وی، تصریح کرد: مجموع مطالبات شرکت توزیع برق استان هرمزگان در بخش های عمومی، صنعتی، کشاورزی و خانگی ۳۱۳میلیارد تومان است و در سال گذشته هم ۷۷۲میلیارد تومان از مطالبات خانگی از طریق مردم وصول شده است.
کریمی در بخش دیگر سخنانش اشاره کرد : این طرح از ابتدای خرداد ماه اجرایی خواهد شد و تا پایان شهریور ماه ادامه دارد، مبنای پرداخت پاداش نیز بدین صورت است که بهطور مثال اگر مصرف یک مشترک در خرداد ماه سال گذشته ۳۰۰ کیلووات بوده باشد و امسال میزان مصرف خود را به ۲۰۰ کیلووات ساعت کاهش دهد مشمول پاداش خواهد شد.
وی همچنین افزود : پاداش ماهانه مشترکان نیز به این صورت محاسبه می شود، الگوی مصرف در مناطق عادی ۳۰۰ کیلووات ساعت است و اگر مشترکی زیر ۱۵۰ کیلووات ساعت مصرف کند به ازای هر کیلووات ۲۰۰۰ تومان پاداش دریافت خواهد کرد و اگر مشترکی ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلووات مصرف داشته باشد به ازای هر کیلووات ساعت ۱۵۰۰ تومان و در پلههای بعدی ۱۰۰۰ تومان و ۵۰۰ تومان پاداش خوش مصرفی از وزارت نیرو اخذ میکند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان با بیان اینکه اگر در این مناطق نسبت به سال گذشته یک کولر خاموش شود یک میلیون تومان پاداش به مشترک داده خواهد شد، تشریح کرد : اگر در این مناطق ۲ کولر خاموش شود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پاداش به مشترک داده خواهد شد. ضمن اینکه در بسیاری از مناطق گرمسیری از کولرهایی با راندمان بسیار پایین استفاده میشود که با خاموش کردن آنها و یا جایگزینی آنها با کولرهایی با راندمان بالا میتوان شاهد صرفهجوییهای قابل توجهی بود.
وی ، توضیح داد : اگر مشترکی که در سال گذشته کولر گازی را با دور تند استفاده میکرده امسال از دورکُند استفاده کند به ازای هر ماه ۱۵۰ هزار تومان پاداش میگیرد و طبیعتا این پاداش میتواند انگیزه مناسبی برای صرفهجویی باشد.
گفتنی است ، استان هرمزگان ۷۴۸ هزار مشترک برق دارد که ۸۲ درصد در بخش خانگی هستند؛ بیشترین مصرف ( ۶۱/۰۸درصد) برق استان در اوج پیک در فصل تابستان مربوط به بخش خانگی است.
خبرنگار : جمیله دبیری نیا
پایان خبر /
Friday, 22 November , 2024