شجاعی در بازدید معاون اول رئیس جمهور از غرفه شرکت زیرساخت خلیج فارس بازچرخانی و استفاده مجدد از فاضلاب را اقدامی دو سر برد در تامین آب پایدار صنایع عنوان کرد.

به گزارش صبح دریانیوز، در بازدید دکتر عارف، معاون اول رییس جمهور از پاویون محیط زیست استان هرمزگان، دکتر شهروز شجاعی، مدیرعامل شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، به تشریح بزرگترین پروژه محیط زیستی بازچرخانی و استفاده مجدد از پساب فاضلاب در کشور پرداخت و با اشاره به شعار بیست و دومین نمایشگاه بین المللی  محیط زیست، عنوان داشت: در واقع می توان گفت که یکی از مهمترین اهداف شرکت زیرساخت خلیج فارس عمل به شعار اقتصاد چرخشی، مدیریت پسماند و بهینه سازی زنجیره تامین است.

شهروز شجاعی تشریح کرد: سهامداران این شرکت به ویژه صنایع آب بر فولادی، با شراکت در این پروژه اقتصادی- محیط زیستی توانسته اند هم تولید کننده و هم مصرف کننده نهایی آب باشند و به این ترتیب علاوه بر چرخشی بودن سرمایه در این ساز و کار، بدون متکی بودن بر سازمان و ارگانی یک پارچه گی زنجیره تامین خود را نیز اجرا کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، شرکت زیرساخت سعی دارد پسماند ناشی از فاضلاب را به صفر برساند و از تمامی تولیدات فاضلابی استفاده نماید که سیستم CHP و تولید برق از گاز متان ناشی از تجزیه و تولید گاز فاضلاب و همچنین تولید کود کشاورزی از لجن باقی مانده از اقدامات مهم این شرکت در مدیریت پسماند است.

نائب رئیس هییت مدیره شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، با اشاره به معضل فاضلاب بندرعباس اظهار داشت: تا پیش از این سالانه حدود ۳۶ میلیون مترمکعب  فاضلاب خام و بی کیفیت به خلیج فارس سرازیر می‌شد که تهدیدی جدی برای محیط زیست بود اما اکنون با تلاش هایی که صورت گرفته پساب ورودی به دریا به کیفیت استاندارد رسیده و حتی در آبیاری فضای سبز نیز قابل استفاده است.

شجاعی تاکید کرد که این پروژه نه تنها آلودگی دریا و نواحی ساحلی را کاهش می دهد بلکه منابع آب پایداری را برای صنایع غرب بندرعباس تأمین کند که در شرایط فعلی بحران بی‌آبی کشور می تواند به عنوان یک طرح پایلوت موفق الگویی برای سایر استان ها و شهرهای کشور باشد.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۵ میلیارد مترمکعب فاضلاب تولیدی در کشور وجود دارد که تنها ۱۰۰ هزار مترمکعب آن تصفیه، بازچرخانی و در صنعت مورد استفاده می گیرد، این در حالی است که براساس بند (ب) و (ث) ماده ۳۹ برنامه هفتم توسعه، صنایع مکلف به استفاده از آب های نامتعارف هستند که فاضلاب از اولین و فراوان ترین آن ها است، اگر همه صنایع مکلف به اجرای این ماده باشند، علاوه بر تامین آب پایدار، از ورود میلیون ها لیتر فاضلاب بی کیفیت به دریا جلوگیری خواهد شد.

پایان خبر/