به‌منظور ثبت ملی نخستین کارخانه کنسرو ماهی ایران به‌عنوان میراث صنعتی، نشستی با حضور محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، سپهر زارعی معاون میراث‌فرهنگی، موسی نجفی مدیرعامل شرکت فرآورده‌های شیلاتی، و سید محمدرضا موسوی عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس برگزار شد.

به گزارش صبح دریانیوز، به نقل از میراث آریا، محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ گفت: کارخانه فرآورده‌های شیلاتی بندرعباس که از آن به‌عنوان مبدأ صنعت کنسرو ماهی در ایران یاد می‌شود، ظرفیت ارزشمندی برای ثبت در فهرست آثار ملی به‌عنوان یک میراث صنعتی دارد.
محسنی با اشاره به اهمیت حفظ هویت صنعتی استان افزود: این کارخانه نه تنها یکی از نخستین نمونه‌های صنایع غذایی مدرن در جنوب ایران به شمار می‌رود، بلکه نقشی تعیین‌کننده در توسعه اقتصادی، اشتغال‌زایی و شکل‌گیری صنعت شیلات در هرمزگان و کشور داشته و ثبت آن به‌عنوان میراث صنعتی، ادای دین به تاریخ اقتصاد و کار در این منطقه است.
وی اظهار کرد: در چارچوب برنامه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، یکی از اولویت‌های اصلی، شناسایی و ثبت میراث صنعتی است و کارخانه کنسرو ماهی بندرعباس می‌تواند به الگویی موفق در حوزه ثبت و بهره‌برداری فرهنگی از آثار صنعتی تبدیل شود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان ضمن تقدیر از همراهی شرکت فرآورده‌های شیلاتی و شورای شهر بندرعباس تأکید کرد: تعامل میان بخش دولتی و خصوصی در حفظ چنین سرمایه‌هایی، نه‌تنها به حفظ تاریخ کمک می‌کند، بلکه فرصت‌هایی نو برای توسعه گردشگری صنعتی در استان ایجاد خواهد کرد.
کارخانه تن بندرعباس در سال‌ ۱۳۱۵ توسط شیلات ایران، به عنوان اولین کارخانه کنسرو تن ماهی کشور در منطقه خلیج فارس تأسیس شد. و از نخستین واحدهای صنعتی مدرن در حوزه فرآوری آبزیان در ایران بوده است.

پایان خبر/