یحیی میرزاده با اشاره به شناسایی HMPV برای نخستین بار در سال ۲۰۰۱ میلادی در هلند گفت: HMPV به همان خانواده ویروسی که شامل سرخک، ویروس سنسیتیال تنفسی (RSV) و اوریون است، تعلق دارد.
میرزاده در مورد روشهای انتقال این ویروس بیان کرد: از طریق قطرات تنفسی که هنگام سرفه یا عطسه افراد مبتلا آزاد میشود، انتشار مییابد و روشهای دیگر انتقال شامل تماس فیزیکی مانند لمس یا دست دادن با فرد آلوده، همچنین لمس سطوح آلوده به ویروس و سپس لمس صورت، به ویژه دهان، بینی یا چشم است که میتواند منجر به عفونت شود.
وی اظهار کرد: در حالی که علائم به طور کلی خفیف و خود محدود کننده هستند، برخی از افراد، به ویژه کودکان خردسال و سالمندان، میتوانند دچار عوارض تنفسی شدیدتر شوند. بنابراین مراقبت از سالمندان و کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی را دارند در برابراین ویروس قابل اهمیت است
رییس مرکز بهداشت استان گفت: تشخیص اولیه این بیماری با علائم بالینی مانند سرفه، تب، گرفتگی بینی و تنگی نفس بروز مییابد. و همچنین تأیید ابتلا به بیماری، نیاز به نتابج آزمایشگاهی دارد.
میرزاده HMPV را یک پاتوژن تنفسی مهم، به ویژه برای جمعیتهای آسیب پذیر دانست که با توجه به نبود هیچ درمان یا واکسن اختصاصی برای این بیماری تا کنون، مراقبتهای حمایتی و اقدامات پیشگیرانه میتواند به طور موثری این ویروس را مدیریت و انتشار آن را کاهش دهد.
وی بر اقدامات پیشگیرانه برای کاهش انتشار HMPV را ضروری خواند و بر شستن مرتب دستها با آب و صابون؛ پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه؛ پرهیز از نزدیک شدن به افراد آلوده، به ویژه در مکانهای شلوغ؛ ضدعفونی منظم سطوحی که به طور مکرر لمس میشوند و در خانه ماندن در صورت ابتلا به بیماری، برای کاهش چرخه انتشار بیماری در جامعه تاکید کرد.
پایان خبر/
Tuesday, 14 January , 2025