معاون مهندسی و عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: نخستین پایانه مکانیزه غلات در بندر شهید رجایی با 33 درصد پیشرفت فیزیکی درحال ساخت است.

به گزارش صبح دریانیوز، حمید کمالی افزود: نخستین پایانه مکانیزه غلات در بندر شهید رجایی با ظرفیت نهایی ۱۵۰ هزار تن توسط بخش خصوصی و ۳۳ درصد پیشرفت کاری درحال ساخت است.

کمالی ادامه داد: این پایانه با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان دارای ۱۲ عدد سیلو و هر کدام به ظرفیت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن بوده که تمامی آن‌ها در حال عملیات اجرایی است.

وی با بیان اینکه علاوه بر نگه‌داری غلات، از این پایانه صادرات و ترانزیت نیز انجام خواهد شد، ظرفیت آن را سالانه سه میلیون تن نگه‌داری غلات اعلام کرد که امکان افزایش وجود دارد.

به گفته معاون مهندسی و عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با توجه به مکانیزه بودن پایانه غلات، از دو دستگاه مکنده و سیستم انتقال از اسکله شامل دو نوار نقاله با ظرفیت هرکدام ۶۰۰ تن در ساعت استفاده می‌شود.

کمالی در خصوص اقدامات انجام شده نیز گفت: درحال حاضر ۱۵۰ نفر برای ساخت سیلوها مشغول به فعالیت هستند و ۶۵ درصد کل فندانسیون‌ها نیز اجرا شده است.

وی اضافه کرد: درحال حاضر دو عدد از ۱۲ سیلوی ۱۴۰ هزارتنی اجرا و تمامی مصالح نیز به موقع تامین شده است.

معاون مهندسی و عمران بنادر هرمزگان با بیان اینکه این پایانه در اجرای توسعه اقتصاد دریامحور درحال ساخت است، افزود: با ساخت این پایانه‌، غلات با مکنده‌ها به صورت مستقیم از کشتی به سیلوها منتقل می‌شود.

کمالی عنوان کرد: خروجی این پایانه، ساخت هفت سیلوی صادراتی برای بارگیری کامیونی با ظرفیت یک‌هزارو ۴۰۰ تُن در ساعت و یک خط ریلی با ظرفیت بارگیری ۴۰۰ تُن در ساعت خواهد بود.

وی ارتقای بهداشت انبارداری غلات، استانداردسازی تخلیه، افزایش ظرفیت پهلودهی کشتی‌ها، کاهش زمان انتظار تخلیه و قیمت نهایی کالای اساسی را از مهم‌ترین اهداف ساخت این پایانه اعلام کرد.

معاون مهندسی و عمران بنادر هرمزگان خاطرنشان کرد: سالانه به صورت میانگین ۲۵ کشتی غلات در بندر شهید رجایی پهلو می‌گیرد که با ساخت این سیلوهای غلات پهلوگیری کشتی‌ها نیز افزایش می‌یابد.

گفتنی است؛ ۶۰ درصد واردات و صادرات کالا در کشور در بندر شهید رجایی انجام می‌شود. 

پایان خبر/