در نخستین روز از ایام بزرگداشت هفته بهزیستی ؛ قرارداد همکاری بین اداره کل بهزیستی استان و سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی قشم با هدف برای غربالگری معلولیت های نادر منعقد گردید.

به گزارش صبح دریانیوز به نقل از روابط عمومی بهزیستی هرمزگان، در نخستین روز از ایام بزرگداشت هفته بهزیستی؛  قرارداد همکاری بین اداره کل بهزیستی استان و سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی قشم با موضوع ارائه خدمات و همکاری و مشارکت در زمینه غربالگری جمعیت به منظور شناسایی ناقلین بدون علامت و پیشگیری از معلولیت های چشمی و کلیوی ناشی از سندروم سنیور لاکن به تعداد ۴۰۰۰ نفر زن و مرد با رده سنی ۱۰ تا ۵۴ سال در شهر رمکان منعقد گردید .

براساس این قرارداد که به امضای سامیه جهانشاهی مدیر کل بهزیستی استان هرمزگان و عادل پیغامی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی قشم رسید ، سازمان منطقه آزاد قشم متعهد به پرداخت مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال بابت انجام مشاوره ژنتیک ، خونگیری در محل و آزمایش ژنتیک جهت تعیین ناقلین خواهد بود. مابقی مبلغ ۶۰ میلیارد ریال را بهزیستی تامین می نماید.

سامیه جهانشاهی مدیرکل بهزیستی هرمزگان در حاشیه انعقاد این قرارداد، انجام طرح مطالعاتی و تحقیقاتی ژنتیکی به منظور کنترل و کاهش معلولیت ها را یکی از اولویت های بهزیستی هرمزگان عنوان کرد و افزود : دفتر پیشگیری از معلولیت های بهزیستی ، فعالیتهای مختلفی از جمله غربالگری شنوایی و بینایی کودکان ، برنامه های آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها و رصد میزان شیوع و بروز معلولیتها را برعهده دارد که مهمتر از همه و تخصصی ترین فعالیت آن انجام مشاوره ژنتیک و آگاهی رسانی در جهت ارتقاء سطح سلامت و کاهش معلولیت براثر ناهنجاری ها و بیماری های ژنتیک است .

جهانشاهی در ادامه ضمن قدردانی از همراهی سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی قشم با بهزیستی ، همکاری و مشارکت در چارچوب قوانین و مقررات سازمان بهزیستی کشور ، انجام مشاوره ژنتیک اولیه به تعداد ۴۰۰۰ نفر زن و مرد با رده سنی ۱۰ تا ۵۴ سال شهر رمکان ، خونگیری از افراد در شهر رمکان، انجام آزمایشات ژنتیکی جهت شناسایی ناقلین بی علامت و انجام مشاوره ژنتیک مجدد بعد از تست ژنتیک برای ناقلین شناسایی شده جهت راهنمایی های لازم به منظور پیشگیری از تولد کودکان مبتلا به سندروم سنیور لاکن در رمکان را بخشی از تعهدات اداره کل بهزیستی استان هرمزگان در قرارداد مذکور عنوان کرد.

وی در ادامه با ارائه آماری از هزینه هایی که برای عمر ۳۰ ساله افراد دارای معلولیت به دولت تحمیل می شود اظهار داشت : صرفنظر از هزینه مالی که به دنبال تولد هر کودک معلول به جامعه وارد میشود آسیب های اجتماعی، عاطفی شدید به خانواده به ویژه مادر وارد می شود .

مدیرکل بهزیستی هرمزگان تصریح کرد : با انجام مشاوره و آزمایشات ژنتیک وشناسایی خانواده های پرخطر با هزینه بسیار کمتر می توان از تولد کودکان معلول پیشگیری کرد. جهانشاهی در بخشی دیگر از سخنان خود اذعان داشت : در حال حاضر دو مرکز مشاوره ژنتیک دولتی و غیردولتیدر راستای کاهش شیوع و بروز معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیک در استان فعالیت دارند.

پایان خبر/