به گزارش صبح دریانیوز، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی هرمزگان، در این نشست که با حضور کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در ونزوئلا، عضو هیأت رئیسه اتاق و فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شد، ظرفیتهای صادراتی استان هرمزگان بهویژه در حوزه خرما، کشاورزی گرمسیری و خدمات بندری معرفی شد.
در ابتدای این نشست، مهران نجاتی، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی هرمزگان و سرپرست هیأت اعزامی، با اشاره به مزیتهای متنوع استان گفت: هرمزگان با برخورداری از بنادر تجاری فعال، مناطق آزاد، معادن غنی، صنعت شیلات و کشاورزی گرمسیری، یکی از استانهای راهبردی کشور در تجارت بینالملل است. خرمای پیارم بهعنوان یکی از محصولات ممتاز استان، اکنون در بازارهای اروپا، آسیا و کشورهای عربی حضور دارد.
نجاتی افزود: علاوه بر خرما، در حوزه فرآوری نیز ظرفیتهای قابل توجهی ایجاد شده است. شیره، قند مایع، سرکه، چیپس و عسل خرما تنها بخشی از فرآوردههایی هستند که فرصتهای ارزشمندی برای توسعه صادرات غیرنفتی ایجاد کردهاند. ما در این نشست بهدنبال ایجاد بستر همکاری مشترک، تبادل فناوری و سرمایهگذاری دوجانبه با کشور دوست ونزوئلا هستیم. وی همچنین به دیگر ظرفیتهای استان از جمله خدمات بندری، لجستیک، انرژی و صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: موقعیت ممتاز استان در حاشیه خلیج فارس و دسترسی به آبهای آزاد، هرمزگان را به یک پل تجاری میان آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین تبدیل کرده است.
در ادامه، مهدی ترابی، مشاور اتاق بازرگانی هرمزگان، با تمرکز بر کشاورزی استان گفت: استان هرمزگان قابلیت تولید میوههای گرمسیری مانند ،موز انبه، گواوا، کنار و پاپایا را داردو همچنین در تولید صیفیجات گلخانهای مانند گوجهفرنگی، خیار و فلفل دلمهای پیشتاز است. این محصولات در تمام طول سال قابلیت صادرات دارند.
ترابی افزود: تشابه اقلیمی برخی مناطق ونزوئلا با هرمزگان، بستر مناسبی برای انتقال دانش فنی، همکاریهای گلخانهای و توسعه زنجیره تأمین کشاورزی فراهم کرده است.
در حاشیه نشست، محصولات خرما و فرآوردههای آن توسط اعضای هیأت مدیره انجمن خرمای هرمزگان بهنمایندگی از این بخش به نمایش گذاشته شد که با استقبال قابلتوجهی از سوی فعالان اقتصادی ونزوئلا همراه بود. این استقبال به درخواست برگزاری چند جلسه خصوصی تجاری در حوزه واردات، تهاتر و سرمایهگذاری مشترک انجامید.
نتایج نشست:
شناسایی تجار علاقهمند به توسعه تجارت خرما و تهاتر با قهوه و کاکائو از سوی طرف ونزوئلایی آغاز شده است. اطلاعات این تجار بهزودی در اختیار تمامی اعضای اتاق بازرگانی هرمزگان قرار خواهد گرفت.
برگزاری جلسات آنلاین هماهنگی میان تجار دو کشور از طریق اتاق بازرگانی بازرگانی هرمزگان در حال برنامهریزی است تا تبادل اطلاعات تخصصی و توافقات اولیه انجام شود.
کانال ارتباطی رسمی میان دو کشور نیز با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در کاراکاس، اتاق مشترک ایران و ونزوئلا و در ایران، از طریق اتاق بازرگانی هرمزگان فعال خواهد بود.
در پایان این نشست تأکید شد که ظرفیتهای ناشناخته بسیاری برای توسعه تجارت میان ایران و ونزوئلا وجود دارد که از مسیر این ارتباطات هدفمند و تخصصی قابل کشف و بالفعل شدن است.
پایان خبر/
Tuesday, 20 May , 2025