توسعه نیروگاه‌های خورشیدی با انعقاد یک تفاهم‌نامه و آغاز روند ساخت ۱۲ ساختگاه تولید انرژی در استان هرمزگان کلید خورد؛ اقدامی که با چالش‌های تأمین زمین و دغدغه حفظ محیط زیست روبه رو بوده و تلاش شده با ایجاد یک هم‌افزایی بین دستگاه‌های متولی در این عرصه‌ها این دغدغه‌ها به حداقل برسد.

به گزارش صبح دریانیوز، نشست پیگیری واگذاری ۱۲ ساختگاه نیروگاه خورشیدی برای شرکت توزیع برق استان هرمزگان در دفتر فنی و امور عمرانی استانداری هرمزگان با حضور مسوولان شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، اداره‌ کل حفاظت محیط زیست، مدیریت امور اراضی استان برگزار گردید.

قاسم زاهدی مشاور مدیرعامل و مجری طرح نیروگاههای خورشیدی استان هرمزگان و حسین علوی راد مدیر دفتر بازار برق در این نشست با بیان دیدگاههای کارشناسی و فنی بیان داشتند که هم اکنون ظرفیت خوبی در حوزه انرژی استان هرمزگان در حال شکل گرفتن است که اگر همراهی و همدلی دستگاه‌های متولی در این عرصه استمرار داشته باشد قطعاً سال ۱۴۰۴ سال متفاوتی از باب استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و انرژی خورشیدی در استان هرمزگان را تجربه خواهیم کرد.

قاسم زاهدی مشاور در این نشست با بیان اینکه در سطح کشور برنامه احداث ۵۰۰ نیروگاه ۳ مگاواتی در دست اقدام می باشد افزود: در استان هرمزگان نیز ۱۲ ساختگاه برای این منظور در نظر گرفته شده و با توجه به لایه های ممنوعه مثل پوشش گیاهی و مستثنیات و سایر موارد مقرر شده است اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و اداره کل حفاظت محیط زیست استان در نشست هفته آتی پاسخ نهایی را در این زمینه ارائه نمایند.

همچنین به منظور تسهیل شرایط و فراهم نمودن زمینه لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به منظور احداث نیروگاه خورشیدی نشست های مشترکی بین شرکت توزیع برق هرمزگان ، منابع طبیعی، محیط زیست و امور اراضی استان برگزار می گردد و زمین های مورد نیاز برای احداث نیروگاه های خورشیدی در نظر گرفته خواهد شد.

زاهدی با بیان اینکه اراضی مورد نظر برای احداث ۱۲ ساختگاه نیروگاه خورشیدی در استان باید در اختیار شرکت توزیع برق قرار گیرد افزود: دستور العمل و شیوه نامه اجرای نیروگاه های ۳ مگاواتی توسط ساتبا تحویل شرکت توزیع برق هرمزگان شده است و بهره برداری از آن به عهده شرکت توزیع برق خواهد بود.

وی با اجرای جزییات بیشتری از اجرای این طرح اضافه کرد : این نیروگاهها در شهرستان ها و مناطقی از حاجی آباد ، بستک ، رودان ، خمیر ، لنگه ، میناب ، جاسک ، قشم ، بندرعباس ، جزیره هرمز و سیریک احداث می شود ، مساحت کل اراضی در این طرح حدود ۱۰۴ هکتار است که بخشی از این اراضی به ساخت نیروگاهها اختصاص می یابد.

مشاور مدیرعامل و مجری طرح نیروگاههای خورشیدی استان هرمزگان با بیان اینکه مقرر شده که در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴حدود ۵۰۰ مگاوات در قالب ۵۰۰ ساختگاه به ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور اضافه شود ادامه داد : در استان هرمزگان روند اجرایی احداث ۱۲ ساختگاه تولید انرژی خورشیدی با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مختلف و با امضای تفاهم‌نامه آغاز می‌شود.

زاهدی همچنین از سرمایه‌گذاران برای ورود به این عرصه دعوت کرد و افزود: درصدد هستیم که شرایطی فراهم شود تا بخش خصوصی هم بتواند از این ظرفیت بهره ببرد.

پایان خبر/