افتتاحیه نشست کشوری مدیران و روسای گروه بیماری‌های واگیر باحضور مسئولان وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و سایر مسئولان استانی، صبح امروز، دوشنبه ۱ بهمن‌ماه در هتل هما بندرعباس برگزار شد.

به گزارش صبح دریانیوز، احمد مرادی، نماینده بندرعباس، قشم، بوموسی، بندرخمیر و حاجی‌آباد در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: بیماری‌های واگیر به‌عنوان چالشی جدی در سطح جهان شناخته شده و در کشور ما نیز به‌عنوان کشوری که دارای مرز آبی و مرز خشکی است و همسایگان متفاوت و متعددی دارد، بسیار حائز اهمیت است.

مرادی افزود: در استان هرمزگان از هر شهروند، مدیر و مسئولی بپرسید که اولویت اول شما چیست؟ بدون استثنا همه بهداشت و درمان را نام می‌برند.

وی اظهار کرد: ارتباط تمام دستگاه‌ها و مدیران با مجموعه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ارتباط بسیار خوبی است. در تمامی ۳۱ استان کشور هم باید همین نگاه و ارتباط وجود داشته باشد.

این نماینده مجلس گفت: بر همه ما واضح است که باید پیشگیری کنیم و در پیشگیری اصل اول آموزش است که می‌تواند به مردم کمک کند و همیشه باید پیشگیری را بر درمان مقدم بدانیم.

وی با اشاره به حضور اتباع بیگانه در کشور، افزود: اتباع بیگانه غیرمجاز هزینه‌های اقتصادی، اجتماعی و … برای ما دارند و اگر این موضوع کنترل نشود در آینده ما با مشکلات زیادی به ویژه در حوزه درمان مواجه خواهیم شد.

نماینده هرمزگان در مجلس گفت: دکتر شاهرخی، مدیری جوان و باانگیزه است که همین انگیزه و اشتیاق ما را در کنار ایشان قرار داده است.

همچنین احسان کامرانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان در این نشست گفت: برای حکمرانان دو موضوع امنیت و سلامت مهم است و این‌ها اولویت همه کشورهاست.

کامرانی افزود: هرچقدر در حوزه پیشگیری کار کنیم به مراتب هزینه‌های کمتری نسبت به درمان باید بپردازیم.

وی اظهار کرد: امیدواریم موضوعات راهبردی و استراتژیک مطرح شده در این نشست کمک کند که هرروز مردم کشورمان را سالم‌تر و شاداب‌تر ببینیم و اقتدار کشورمان در همه حوزه‌ها حفظ شود.

در ادامه دکتر قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اشراف بالای مسئولان استان هرمزگان به موضوعات بهداشت و درمان، گفت: این موضوع باید در همه استان‌های کشور وجود داشته باشد و ارگان‌های مختلف با دانشگاه‌های علوم پزشکی همکاری لازم را داشته باشند.

مرادی درمورد این نشست اظهار کرد: در این نشست اهداف، برنامه‌ها و تغییرات آن‌ها توسط روسای ادارات مختلف مرکز مبارزه با بیماری‌های واگیر ارائه می‌شود؛ چراکه همه نیاز داریم با آخرین وضعیت، تغییرات برنامه‌ها و چالش‌ها آشنا شویم.

وی افزود: در این فرصت، بهترین عملکردها برای انتقال تجربیات مورد بحث قرار می‌گیرد و از یکدیگر می‌آموزیم. همچنین دانشگاه‌ها و دانشکده‌هایی که انگیزه و توان همکاری در برنامه‌های ملی را دارند شناسایی می‌شوند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه پوشش بالای واکسیناسیون از دستاوردهای جمهوری اسلامی است، گفت: انتظار داریم این پوشش بالا بویژه در استا‌ن‌های مرزی حفظ شود. استان‌های شرقی دروازه و سنگر سلامت بویژه در مورد بیماری‌های واگیر هستند و باید به پوشش واکسیناسیون در این استان‌ها توجه ویژه شود.

وی افزود: در بحث پشه آئدس باید مراقبت حشره‌شناسی جدی صورت گیرد.

وی همچنین درمورد ادارات مختلف مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر شامل: بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن، بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، بیماری‌های منتقله از طریق آب، ایدز، بیماری‌های منتقله از طریق جنسی، هپاتیت، سل، جذام و عفونیت‌های تنفسی، بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین، مراقبت و … مباحثی را مطرح کرد.

شیخ یوسف جمالی، امام جمعه اهل سنت بندرعباس نیز در این نشست گفت: وقتی بحث بیماری‌های واگیر می‌شود، موضوع بیماری کرونا در ذهن متبادر می‌شود. یادآوری روزهای سخت شیوع کرونا کافی است که ما خیلی جدی‌تر به فکر ایجاد آمادگی برای مواجهه با خطرات باشیم.

جمالی افزود: کشورهایی می‌توانند ادعای توسعه داشته باشند که آمادگی مواجهه با خطرات را داشته باشند. ما باید بتوانیم به استقبال خطر برویم؛ این موضوع به این معنی نیست که آرزوی خطر داشته باشیم، بلکه اگر خطر به سراغ ما آمد باید بتوانیم با آن مقابله کنیم.

امام جمعه اهل سنت بندرعباس اظهار کرد: دین به موضوع پیشگیری اهمیت خیلی زیادی داده و توجه ویژه به بهداشت دارد. در زمینه بهداشت بدن، محیط زیست و … احادیث مختلفی وجود دارد. توجه به این مسائل نشانگر نگاه عمیق دین است.

شیخ جمالی تصریح کرد: تامین سلامت مردم تنها برعهده وزارت بهداشت نبوده و امری بین‌بخشی است که همه ارگان‌ها و دستگاه‌ها باید پای کار بیایند تا نظام سلامت خوبی داشته باشیم.

وی گفت: ما می‌توانیم در بخش آموزش همکار شما باشیم و فرصت خوبی در نماز جمعه است که این موارد را به گوش مردم برسانیم.

احمد مرادی نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، امام جمعه اهل سنت بندرعباس، رئیس و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان و جمعی از مدیران گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در این نشست حضور داشتند.

گفتنی است که نشست کشوری مدیران و روسای گروه بیماری‌های واگیر به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، از امروز ۱ بهمن‌ماه در بندرعباس آغاز شده و تا چهارشنبه ۳ بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت.

پایان خبر/