مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی هرمزگان گفت: اجاره خانه‌های مبله در حوزه فعالیت این اداره‌کل نیست و این اداره‌کل بر اساس تکالیف قانونی می‌تواند بر تأسیسات و اماکنی نظارت داشته باشد که از این اداره‌کل مجوز گرفته باشند.

به گزارش صبح دریا نیوز، اولین جلسه کارگروه ارتقای امنیت گردشگران با حضور محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، عباس رئیسی معاون گردشگری، روسای انجمن‌های گردشگری، نمایندگان اداره‌کل امنیتی و انتظامی استانداری، ورزش و جوانان، شهرداری و دادگستری برگزار شد.

محمد محسنی هدف اصلی تشکیل این جلسه را تأمین امنیت و آرامش گردشگران عنوان کرد و افزود: همچنین ایجاد اطمینان برای دست‌اندرکاران حوزه گردشگری که ارگانهای ذی‌ربط پشتیان آن‌ها هستند و اگر مواردی مشاهده شد با تعامل و هم‌افزایی، مشکلات را برطرف کنیم.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با بیان اینکه همیشه این موضوع مطرح است که چرا میراث‌ فرهنگی نظارتی روی خانه‌های مبله ندارد، اظهار کرد: خانه‌های مبله در حوزه فعالیت این اداره‌کل نیست و این اداره‌کل بر اساس تکالیف قانونی می‌تواند بر تأسیسات و اماکنی نظارت داشته باشد که از این اداره‌کل مجوز گرفته باشند.

وی عنوان کرد: اگر مواردی خاص به این اداره‌کل گزارش شد، تکلیف داریم آن را پیگیری کنیم. چنان‌که پایان سال گذشته در جریزه هرمز ۱۷ اقامتگاه سنتی دارای مجوز از این اداره‌کل بودند که با ساماندهی، تعداد این اقامتگاه‌ها به ۱۱۷ رسید.

محسنی افزود: گاهاً مشاهده می‌شود بنگاه‌های معاملات ملک، خانه‌هایی را که در اختیار دارند به مسافران اجاره می‌دهند، در صورت مشاهده و گزارش این املاک را به سیستم‌های قضایی معرفی می‌کنیم.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه تصور نشود این اداره‌کل بر روی تأسیسات گردشگری نظارت ندارد، افزود: انجمن‌های واحدهای اقامتی ـ پذیرایی، راهنمایان، دفاتر و جامعه هتلداران به‌عنوان بازوهای اجرایی اداره‌کل هستند و واسطه بین این اداره‌کل و جامعه هدف هستند و در حوزه نظارت و شناسایی مراکز غیر مجاز با این اداره‌کل همکاری می‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به واحدهای اقامتی دستگاه‌های دولتی اشاره کرد و گفت: از نگاه قانون هر شخص حقیقی و حقوقی که بخواهد اقامتگاه دایر کند باید از این اداره‌کل به عنوان تنها دستگاه متولی ساماندهی و نظارت بر تاسیسات اقامتی، مجوز دریافت کند.

محسنی افزود: در استان فقط سه ارگان دولتی برای مجموعه‌های اقامتی خود مجوز فعالیت از این اداره‌کل دریافت کرده‌اند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان در خصوص تورهای غیرمجاز گفت: هر رویدادی به شکل و عناوین مختلف ازجمله دانش‌آموزی، کوه نوردی و … اگر اسم و عنوان تور داشته باشد باید از این اداره‌کل مجوز دریافت کرده و از راهنمایان گردشگری دارای کارت معتبر استفاده کنند.

وی به تردد شناورهای غیرمجاز اشاره کرد و عنوان کرد: سفر به جزایر با هر وسیله باید از کانال‌های رسمی و تعریف‌شده انجام شود و هرگونه تردد خارج از مبادی غیررسمی به عنوان تردد ناایمن و غیرمجاز تلقی می‌شود و دستگاه‌های متولی این امر از هم‌اکنون باید در این زمینه آگاهی‌بخشی کنند.

پایان خبر/