همزمان با روز جهانی سالمندان ، آیین افتتاح مرکز «مهر و گفتگو» در دبستان سعدی بندرعباس با حضور مسئولان برگزار شد.

به گزارش صبح دریانیوز به نقل از روابط عمومی بهزیستی هرمزگان، آیین افتتاح مرکز «مهر و گفتگو» در دبستان سعدی محله آیت‌الله غفاری بندرعباس برگزار شد. این مراسم که همزمان با روز جهانی سالمندان برگزار گردید، با حضور سامیه جهانشاهی مدیرکل بهزیستی هرمزگان ،مسئولان استانی ، شهروندان و جمعی از سالمندان همراه بود.

جهانشاهی در این مراسم با تبریک روز جهانی سالمند، به تشریح اهداف و خدمات این مرکز پرداخت. وی تعداد جمعیت سالمند استان را ۱۴۵ هزار نفر عنوان کرد و افزود : از این تعداد ۱۷ هزار و ۲۱۳ سالمند تحت پوشش بهزیستی استان هستند. مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان افزود: سه مرکز شبانه روزی لقمان حکیم و نوید زندگی جنوب در بندرعباس و مرکز خیرالنسا عباسی در شهرستان بستک ، خدمات روانشناسی ، مددکاری ، توانبخشی و پزشکی و برنامه های فرهنگی و ورزشی به سالمندان ارائه می نمایند.همچنین  مرکز روزانه توانبخشی آموزشی سالمندان مها در بندرزرک میناب خدمات فیزیوتراپی، کاردرمانی، روانشناسی و ورزش درمانی ارائه می نمایند.

جهانشاهی با بیان اینکه مراکز «مهر و گفتگو» خانه دوم سالمندان در محله هستند، اظهار داشت:مراکز مهر و گفتگو فضاهای اجتماع‌محور ویژه سالمندان و بازنشستگان هستند که با هدف ایجاد محیطی دوستانه، حمایتی و پرنشاط برای این گروه راه‌اندازی می‌شوند. این مراکز مکانی‌اند که سالمندان بتوانند در آن با هم ارتباط برقرار کنند، تجربه‌هایشان را به اشتراک بگذارند، از احساس تنهایی رها شوند و در فعالیت‌های گروهی و آموزشی شرکت نمایند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: طرح «مهر و گفتگو» یکی از ۱۸ طرح ملی سازمان بهزیستی کشور است که در راستای توسعه خدمات اجتماع‌محور و توانمندسازی سالمندان در محلات، کلید خورده است. این مراکز با تقویت تعلق محلی و مشارکت مردمی، به محله هویت و پیوندی پایدار می‌بخشند. مدیرکل بهزیستی هرمزگان دبستان سعدی واقع در محله آیت الله غفاری بندرعباس را مدرسه پایلوت اجرای طرح سلام عنوان کرد و تصریح نمود: جمعیت سالمند محله مذکور ۲هزار و ۸۶۹ نفر به تفکیک یکهزار و ۳۳۸ سالمند مرد و یک هزار و ۵۳۱ سالمند مرد می باشند.

جهانشاهی ضمن برشمردن خدمات این مراکز عنوان کرد : مرکز «مهر و گفتگو» به عنوان یک پایگاه محلی، طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها برای سالمندان شامل : جلسات گفت‌وگو و هم‌اندیشی برای تبادل تجربه‌ها و افزایش همدلی، کارگاه‌های آموزشی خودمراقبتی شامل سلامت روان، سلامت جسم، سواد رسانه‌ای و مهارت‌های زندگی روزمره ، برنامه‌های ورزشی سبک و نشاط‌آور مثل حرکات کششی، تنفس و پیاده‌روی گروهی ، فعالیت‌های هنری و فرهنگی همچون شعرخوانی، موسیقی، نقاشی یا تئاتر ، خدمات مشاوره و حمایت روانی برای کمک به سالمندانی که با استرس، اضطراب یا مشکلات خانوادگی روبه‌رو هستند ، برنامه‌های بین‌نسلی مثل حضور دانش‌آموزان یا جوانان در کنار سالمندان برای انتقال تجربه و افزایش نشاط اجتماعی ارائه خواهد داد. وی ادامه داد : افتتاح این مرکز، بخشی از اجرای طرح ملی «سلام» سلامت اجتماعی محله‌محور است که بر اساس تفاهمنامه میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت آموزش و پرورش، در مدارس منتخب سراسر کشور راه‌اندازی می‌شود.

مدیرکل بهزیستی هرمزگان در پایان هدف از راه اندازی این مراکز را ارتقای سلامت روان و اجتماعی سالمندان از طریق ایجاد ارتباطات مثبت و کاهش انزوا ، افزایش کیفیت زندگی با فراهم‌کردن محیطی پرنشاط، امن و حمایتگر ، تقویت مشارکت اجتماعی سالمندان و استفاده از ظرفیت‌های آنان در جامعه ، کاهش فشار روانی و جسمی از طریق آموزش مهارت‌های خودمراقبتی ، حمایت از خانواده‌ها با ارائه خدمات مشاوره و راهکارهای مراقبتی برای سالمندان و ایجاد همبستگی اجتماعی و تقویت روابط میان‌نسلی عنوان کرد .

پایان خبر/