رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت : ماجرای حریم ۶۰ متری دریا در دریای بی توجهی مسئولان وقت بخشهای مختلف و خصوصا شهرداری بندرعباس ، حدود ۴۰ سال است که بلاتکلیف مانده است.
به گزارش پایگاه خبری صبح دریانیوز ، احمد کناری نژاد در نطق پیش از دستور پنجاه و هشتمین جلسه رسمی این شورا ، اظهار کرد : امنیت و سلامت به گفته بزرگان دین دو نعمت مجهول هستند که انسانها تا از دستش ندهند به اهمیتش واقف نمی شوند.
وی افزود : پس از به خطر افتادن سلامت با بیماری منحوس کرونا دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی و نظام ولایت فقیه بفکر بر هم زدن امنیت جامعه افتادند و کردند آنچه نباید میکردند.
کناری نژاد با بیان اینکه حادثه شاهچراغ شیراز باری از غم و اندوه را بر دل تک تک مردم ایران نهاده و هدف اصلی دشمنان از انجام ترور در اماکن مذهبی ایجاد تفرقه بین مسلمانان و سپس ناامنی است، ادامه داد: ما همه داغداریم اما باید هوشیار باشیم و بدانیم هر لسانی که از اختلاف و تفرقه دم بزند لسان شیطان است و آرامش ما را نشانه رفته است.
وی ضمن تبریک و تسلیت به خانواده شهدای این واقعه تلخ ، بر هوشیاری خود و هر ایرانی در برابر نقشههای مشخص و نخ نمای استکبار جهانی که از آستین جهل داعشی و امثال آن بیرون میآید، تاکید کرد.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس اضافه کرد : در خصوص قصه پردرد و نامشخص حریم ۶۰ متر دریا در بندرعباس چه میتوان گفت؟ دل ما و مردم این منطقه از این موضوع پر درد است.
کناری نژاد گفت : بندرعباس به عنوان مهمترین شهر ساحلی در جنوب کشور با پتانسیلهای بینظیر در حوزههای مختلف اجتماعی و اقتصادی باید یک تصویر پویا ، بشاش و قابل توجه در بین هموطنانمان داشته باشد. اما این تصویر با چهره برافروخته و نامنظم در نوار ساحلی که انتظار می رود نقطه قوت شهر باشد، خدشهدار شده است.
وی عنوان کرد: اگر به سیما و منظر نوار ساحلی و سازههای غیر متعارف و غیر هماهنگی که در این محدوده ساخته شده است نگاه بیندازید به همه چیز جز یک نظم و تصمیم معقول و کارشناسی میرسید. علل آن نیز عدم توجه به ظرفیت ساحل و دریا و عدم اطلاع درست مدیران از این قابلیت شگرف نبوده و نیست. نمیخواهم بگویم اما مجبورم بیان کنم که نقطه قوت به نقطه ضعف تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد : سازه های غیر اصولی در دریا و ساحل بدون در نظر گرفتن ضوابط قانونی چیزی جز رسوب گل و لای در ساحل و منظر ناموزون در خط نوار ساحلی بوجود نمیآورد. خلاصه اینکه کلاف سردرگم حریم ۶۰ متر دریا، مانعی برای تقویت سیما و منظر شهری بندرعباس مخصوصا در نوار ساحلی شده است.
کناری نژاد بیان کرد : حریم ۶۰ متر از سال ۱۳۴۶ مطرح و در سال ۱۳۴۸ با توجه به ساخت سازهای غیراصولی و بی رویه در نوار ساحلی شمال کشور مصوب شد.
حدود سال ۱۳۵۳ نیز ماجرای حریم ۶۰ متری دریا برای خلیج فارس و دریای عمان بر اساس آخرین خط مد دریا به تصویب رسید و پس از آن با وجود تغییرات متعدد در محدوده مشخص شده، که البته برابر با شرایط اجتماعی و تصمیمات محلی بوده، تغییر درستی نیافته است.
وی ادامه داد : طبق آن چیزی که در زمان تعیین حریم ۶۰ متری مقرر شده بود، لزوما باید اراضی قرار گرفته در حریم مورد نظر تعیین تکلیف میشد که متاسفانه این مسئله مورد بی توجهی قرار گرفت و اکنون به چالشی برای ساحل نشینان در بندرعباس تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا اضافه کرد : به دنبال مشکلات متعدد در حوزه حریم ۶۰ متری دریا، در سال ۱۴۰۰ کمیته فنی استان، شرایط کنونی و حریم جدید را تعیین و برای تصویب به شورای عالی شهرسازی ارجاع داد که نظر شورای عالی این بود که نه کمیته فنی استان و نه خود کمیسیون مذکور، صلاحیت تعیین تکلیف در این مسئله را ندارد.
کناری نژاد عنوان کرد : ظاهرا کمیسیون عالی معماری و شهرسازی معتقد است، سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان منابع طبیعی باید نظر نهایی درباره حریم ۶۰ متری جدید را، ارائه کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، بندرعباس به خصوص در محدوده محله خواجه عطا دچار مشکلات عدیده قانونی در این زمینه بوده، اظهار کرد: حتی تعمیرات هم به صورت قانونی در این محله به دلیل قرار گیری در همان حریم ۶۰ متری سالهای پیش از انقلاب، صورت نمی گیرند.در این حین، شهروندان ناچار به تخلف برای تعمیرات و اقدامات دیگر هستند.
کناری نژاد گفت : این در حالی است که با توجه به احداث بلوارهای ساحلی که امیدواریم کارشناسی شده باشند حریم دریا برای املاک معنی پیدا نمی کند و یا تفسیر آن قطعا تغییر می کند.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود : باید شرایطی فراهم شود که در کنار دریا، فضای زیبا و منظر خوبی از سوی املاک حاشیه نوار ساحلی شهر، ایجاد شود.
کناری نژاد در پایان خاطرنشان کرد : انتظار می رود استاندار پرتلاش هرمزگان و نمایندگان استان به منظور کاهش مشکلات ساحل نشینان به جد پیگیر ورود سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان منابع طبیعی کشور به ماجرا باشند و اوضاع نامناسب این منطقه را به سمع تصمیم گیران عالی دولت برسانند تا هم باعث رفع مشکلات و سردرگمی مردم شده و هم این نقطه ضعف را به قوت تبدیل کنند.
انتهای پیام
Tuesday, 10 September , 2024