به گزارش صبح دریانیوز، در این جشنواره ۱۲ اثر در سه موضوع گردشگری، موجودات دریایی و سوژه های مرتبط با نوروز دریا در سواحل سایت گردشگری جزیره ناز قشم مورد قضاوت هیات داوران قرار گرفت و ۲۰ نفر از قشموندان و گردشگران در گروه های سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان آثاری را در زمینه های یادشده خلق کردند.
در این جشنواره که با حضور و نظارت مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم برگزار شد سه اثر خلق شده از سوی منوچهر صادق پور، طاهره دلشاد و حسین سرچشمه به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند و از تمامی شرکت کنندگان در این جشنواره تجلیل به عمل آمد.
این جشنواره با هدف توجه قشموندان و گردشگران به حفظ محیط زیست، تقویت باورهای فرهنگی و قومی، تعمیم نگاه هنری و جستجوگرانه به مسایل گردشگری، صلح، دریا و معرفی استعدادهای خلاق مردم بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس برنامه ریزی شده است.
تقویت و گسترش فرهنگ گردشگری، تلاش برای آشنایی قشموندان و گردشگران با عوامل طبیعی، ارج نهادن به نعمت های خدادادی، تقویت نگاه زیباشناسانه ساحل نشینان و گردشگران به طبیعت و جذب گردشگران داخلی و خارجی از مهم ترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
همچنین ایجاد فضای صمیمی و ارتباط با مخاطب، توجه به موقعیت ساحلی و ارتباط هنرمندانه در بکارگیری مواد کاربردی و انطباق فکر و ساختار مناسب در ایجاد فضای فانتزی از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره بود که توسط مسوولان برگزار کننده اعلام شد.
جزایر ناز به زبان محلی (دوکرده) در ۲۲ کیلومتری شهر قشم متشکل از سه جزیره با وسعت سه هکتار با سواحل صخره ای و مرجانی است که ارتفاع آنها به پنج تا ۱۰ متر می رسد.
جزیره نشینان قشم، این جزایر را به این دلیل دوکرده مینامند که نیمی از روز را درون آب قرار دارد و نیمی از آن را هم به خشکی متصل است، یعنی در زمان جزر و یا پس روی کامل آب دریا، برای مدت کوتاهی، باریکه ای از خشکی، جزیره ناز را به ساحل وصل میکند. هر چند زمان این اتفاق بسیار کوتاه است؛ اما در همین مدت، گردشگران با ورود به جزایر ناز میتوانند لذت کامل را از سواحل زیبا و رویایی آن ببرند.
این جزایر سهگانه نمایش و نمود کاملی از زیباییها خلیج همیشه فارس و آبهای فیروزه ای آن است که هر شب با بالا آمدن آب دریا از جزیره قشم جدا شده و صبح ها با عقب نشینی آب دریا، بار دیگر به این جزیره ملحق می شوند و به گفته بومیان، به دلیل همین ناز کردنشان در پیوستن به قشم است که به جزایر ناز شهرت یافته اند.
مجسمه های شنی با استفاده از ترکیب هنر، صنایع دستی و استفاده از بازی های خلاقانه و ماجراجویی تجسمی برای ساخت یک فرم هنری جالب و تخیلی توسط کودکان و بزرگسالان خلق می شود.
مجسمه های شنی با تاکید بر زیبایی شناسی برای ایجاد آگاهی، شور و شوق، انتشار هنر، توسعه و تعمیم زیباشناسی هنر معاصر در میان عموم مردم انجام می پذیرد و به مثابه رسانه ای برای گسترش آگاهی در مورد مسایل اجتماعی، بهداشت، حمایت از محیط زیست و همچنین مسایل گردشگری و صلح جهانی است.
۲۷ سپتامبر روز جهانی جهانگردی نامگذاری شده است و در کشورمان نیز از پنج تا دوازده مهر به عنوان هفته گردشگری گرامی داشته می شود.
مردم ایران زمین همه ساله در ایام مختلف با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن میکنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانههای بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمعهای تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتیهای زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورشهای مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتیها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خلیج فارس شناخته می شود.
این جزیره زیبا با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
پایان خبر/
Sunday, 22 December , 2024