مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان از رها سازی عوامل بيولوژيک، به منظور کنترل پایدار آفات و کاهش مصرف سموم شیمیایی، مدیریت تلفیقی آفات در گلخانه‌های فلفل دلمه‌ای و گوجه‌فرنگی استان هرمزگان خبر داد.

به گزارش صبح دریا نیوز، الهام اسدپور مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت: در این طرح، رهاسازی حشرات شکارگر مفید از جملهOrius laevigatus ، Amblyseius swirskii، Eretmocerus mundus و Nesidiocoris tenuis برای کنترل آفات کلیدی مانند سفیدبالک، تریپس و کنه‌های زیان‌آور طی ۳ مرحله رها سازی شد.

 

وی افزود: علاوه بر کنترل زیستی، روش‌های مکمل شامل استفاده از حشره‌کش‌ها، کنه‌کش‌ها و قارچ‌ کش‌های گیاه‌پایه، نصب رول زرد، کارت‌های زرد و آبی جلب‌کننده نیز به کار گرفته شد و این ترکیب روش‌ها، ضمن کاهش خسارت آفات، نیاز به مصرف سموم شیمیایی را به حداقل رسانده و به حفظ تعادل اکولوژیکی کمک می‌کند.

اسد پور بیان کرد: همزمان، دوره آموزشی ویژه گلخانه‌داران به منظور آگاهی رسانی در منطقه برگزار شد که در آن، کشاورزان با اصول مدیریت تلفیقی آفات (IPM)، کاربرد صحیح دشمنان طبیعی و روش‌های جایگزین سموم شیمیایی آشنا شدند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان اظهار کرد: اجرای این برنامه گامی مؤثر در افزایش کیفیت محصولات، کاهش هزینه‌های مبارزه با آفات و توسعه کشاورزی پایدار در منطقه هرمزگان محسوب می‌شود که با حمایت متخصصان، پژوهشگران و کشاورزان پیشرو در حال انجام است و انتظار می رود به عنوان الگویی موفق، تحولی در مدیریت آفات گلخانه ای در سطح استان ایجاد کند.

پایان خبر/