در راستای سیاست‌های کلان کشور در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و مدیریت بهینه منابع طبیعی، حمیدرضا حیدری‌زاده، بخشدار بخش مرکزی شهرستان بندرعباس، به همراه  حمید ساعدپناه، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان، از نیروگاه خورشیدی روستای دو کوه واقع در دهستان سیاهو بازدید کردند.

به گزارش صبح دریانیوز، این نیروگاه که به شیوه‌ای نوآورانه بر روی سطح استخر آب احداث شده، نمونه‌ای برجسته از تلفیق فناوری‌های نوین با ملاحظات زیست‌محیطی است. در این بازدید، حیدری‌زاده ضمن ابراز خرسندی از اجرای چنین پروژه‌ای در منطقه، اظهار داشت: احداث این نیروگاه خورشیدی نه تنها گامی مؤثر در جهت تولید انرژی پاک است، بلکه با کاهش تابش مستقیم خورشید بر سطح آب، نقش مهمی در جلوگیری از تبخیر و هدررفت منابع آبی ایفا می‌کند. این نوع طراحی نشان‌دهنده نگاه آینده‌نگرانه و مسئولانه مجریان پروژه نسبت به چالش‌های زیست‌محیطی منطقه است.

ظرفیت و چشم‌انداز توسعه

نیروگاه خورشیدی دو کوه در حال حاضر با ظرفیت ۳۰۰ کیلووات فعالیت می‌کند و طبق طراحی‌های انجام‌شده، قابلیت توسعه تا یک مگاوات را در آینده دارد. این پروژه با هدف بهره‌برداری بهینه از منابع طبیعی و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، به عنوان الگویی موفق در سطح استان مطرح شده است.

تأکید بر توسعه پایدار و حمایت از نوآوری

در ادامه این بازدید، حمید ساعدپناه، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان، با اشاره به اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه انرژی، گفت: پروژه نیروگاه خورشیدی دو کوه نمونه‌ای موفق از تلفیق نوآوری با نیازهای زیست‌محیطی است. احداث این نیروگاه بر روی استخر آب، علاوه بر تولید برق، به حفظ منابع آبی نیز کمک می‌کند. ما در شرکت توزیع برق استان، از چنین طرح‌هایی که همسو با سیاست‌های توسعه پایدار هستند، حمایت کامل می‌کنیم.

ساعدپناه همچنین افزود: با توجه به ظرفیت بالای استان هرمزگان در زمینه تابش خورشیدی، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند نقش مهمی در تأمین انرژی پاک و کاهش فشار بر شبکه برق ایفا کند. امیدواریم با همکاری دستگاه‌های اجرایی، شاهد گسترش این نوع پروژه‌ها در سطح استان باشیم.

این بازدید نشان‌دهنده عزم جدی مسئولان محلی و استانی برای حمایت از فناوری‌های نوین و حرکت به سوی آینده‌ای سبز و پایدار است. انتظار می‌رود با توسعه چنین پروژه‌هایی، منطقه سیاهو و سایر نقاط شهرستان بندرعباس به قطب‌های انرژی پاک در جنوب کشور تبدیل شوند.

پایان خبر/