جمیله دبیری نیا، در پی حادثه تلخ در بندر شهید رجایی، رئیس کل دادگستری هرمزگان از اقدامات سریع، منسجم و چندوجهی نهادهای مختلف قضایی، انتظامی، درمانی و حمایتی خبر داد.

به گزارش صبح دریانیوز، مجتبی قهرمانی با اشاره به نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی گفت: خبرنگاران نقش مثبتی در شفافیت و اطلاع‌رسانی صحیح داشتند و دستگاه قضا نیز همراهی لازم را در این زمینه انجام داده است.

* حضور در صحنه از لحظه اول حادثه

قهرمانی گفت: ما جزء اولین افرادی بودیم که از همین مکان به محل حادثه اعزام شدیم. مدیریت بحران، نجات جان انسان‌ها و ساماندهی حادثه از همان لحظات اولیه تا ۷۲ ساعت بعد با حضور مستقیم شورای تأمین ادامه داشت.

رئیس کل دادگستری هرمزگان از پرداخت دیه همه جان باختگان و خسارت ۸۷۰ خودروی دارای بیمه بدنه آسیب دیده در حادثه بندر شهید رجایی خبر داد.

مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان با بیاین اینکه پرداخت دیه مصدومان حادثه بندر شهید رجایی که گواهی قطعی پزشکی قانونی دارند از امروز آغاز شد، افزود: افرادی که نیاز به معاینه دوباره پزشکی قانونی دارند نیز باید صبر کنند مهلت معاینه فرا برسد.

این افراد می‌توانند با مراجعه به معاونت اجرای احکام از معاینه انصراف داده و با مراجعه به پزشکی قانونی صدمات را قطعی را اعلام کرده و بعد از صدور گواهی فرآیند پرداخت بعد از سه روز آغاز می‌شود.

قهرمانی در خصوص پرداخت مبلغ دیه مصدومان حادثه نیز گفت: این مبلغ با توجه به اینکه هنور مقصر و میزان قصور قطعی نشده از طریق نامه نگاری با سازمان بنادر و دریانوردی به صورت علی الحساب از باب مسئولیت‌های اجتماعی و کاهش آسیب‌های بخشی از مبلغ دیه تامین و به مصدومان پرداخت می‌شود.

* عملیات فوریت‌های پزشکی و احراز هویت جان‌باختگان

وی با اشاره به تلاش بی‌وقفه کادر درمان و پزشک قانونی بیان داشت: در کمتر از ۴۸ ساعت، ۱۶ پیکر احراز هویت شدند. اقدامات لازم برای تعیین هویت سایر جان‌باختگان نیز با نهایت احترام و دقت ادامه یافت.

* پرداخت دیه در سریع‌ترین زمان ممکن

قهرمانی از پرداخت دیه به خانواده‌های ۵۸ نفر از جان‌باختگان در کمتر از ۷۲ ساعت خبر داد و گفت: تیم‌های کارشناسی برای رسیدگی به خسارات مالی، جانی و جبران آسیب‌ها به‌صورت ویژه تشکیل شدند. که دیه همه این افراد به یک حساب مشخص واریز شده است.

قهرمانی مطرح کرد: تاکنون به ۳۳ خانواده دیه پرداخت شده است و مابقی خانواده‌ها هم خودشان مراجعه نکرده‌اند یا پیگیر تکمیل مدارک هستند.

وی اظهارداشت: در این حادثه بیش از یکهزار و ۵۰۰ نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند که برای ۵۳۰ نفر درمان‌های تخصصی صورت گرفت.

رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود: پرونده قضایی حادثه بندر شهید رجایی همچنان در حال بررسی است و علت و عوامل آن به‌زودی مشخص و با هرگونه قصور یا تخلف برخورد قاطع و قانونی می‌شود.

قهرمانی با اشاره به ارزیابی و جبران خسارت تجار در حادثه بندر شهید رجایی نیز گفت: تاکنون خسارت ۲ هزار و ۹۷۳ کانتینر ارزیابی شده است، بیشتر خسارت‌ها ضربه به بدنه کانتینر بوده و براساس برگه‌های طراحی‌شده، از نظر نمایندگان دستگاه قضایی، بیمه و شرکت سینا تایید نهایی شده است.

وی افزود: همه کالا‌های تجار پوشش بیمه‌ای داشتند، اما هنوز گزارش دقیقی از پرداخت خسارت توسط بیمه‌ها ارائه نشده و جلسات بیشتری برای پیگیری این موضوع برگزار خواهد شد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان ابراز داشت: تاکنون خسارت ۸۷۰ خودروی دارای بیمه بدنه واریز شده است.

قهرمانی در خصوص پرداخت خسارت خودرو‌های بدون بیمه بدنه گفت: مبلغ خسارت این خودرو‌ها ۲۱۰ میلیارد تومان ارزیابی شده است که با همکاری انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در پویش «جان ایران»، بخشی از این مبلغ تامین شد و از امروز پرداخت خسارت به حساب مالکان آغاز شده و قول پرداخت مابقی خسارت نیز داده شده است.

این مقام قضایی اضافه کرد: مالکان خودرو‌هایی که پیامک دریافت کرده‌اند می‌توانند با بارگذاری شماره شبا یا شماره حساب، خسارت خود را دریافت کنند.

*سوخت قاچاق زیر ذره‌بین هوش مصنوعی

رئیس کل دادگستری هرمزگان در ادامه این  نشست خبری به اجرای یک طرح ویژه در بندر کلاهی برای پیشگیری از قاچاق سوخت اشاره کرد.

مجتبی قهرمانی با بیان اینکه با استفاده از فناوری هوش مصنوعی و تحلیل داده‌های میدانی، ۳۰۳ نقطه محل انباشت سوخت و بیش از ۳۷۰۰ مخزن شناسایی شدند، گفت: در روز اول طرح، ۴۰۰ هزار لیتر سوخت کشف شد و با یک شبکه مسلح نیز برخورد شد.

* برخورد قاطع با سرشبکه‌های خارج‌نشین

قهرمانی عنوان کرد: اکثر سرشبکه‌های قاچاق در خارج از استان یا کشور مستقر هستند. صیادان و مرزنشینان هرمزگان از این شرایط گله‌مندند و طرح ما با محوریت حفظ کرامت این اقشار طراحی شده است.

 

پایان خبر/