دبیر همایش نباتات گرمسیری و خرما در هرمزگان در دومین روز از نخستین همایش بین المللی نباتات گرمسیری و خرما که در اتاق بازرگانی هرمزگان برگزار شد، گفت: در این رویداد انتقال تجربه و دانش کارشناسان و محققان و افرادی که در زمینه مختلف گرمسیری تجربه داشتند به شبکه داخل استان صورت گرفت.

به گزارش صبح دریانیوز، مهدی ترابی، افزود: از تمام مناطق خرماخیز صاحب تجربه و همچنین محققان خارج کشور به این همایش دعوت شده بودند و با ارائه مقالات و ایراد سخنرانی دانش خود را با فعالان اقتصادی استان به اشتراک گذاشتند.

ترابی، عنوان کرد: عصر اولین روز همایش شش پنل تخصصی با موضوعات متنوع از جمله توسعه و حضور در بازار جهانی این محصولات مهم و استراتژیک برگزار و نتایج خوبی حاصل شد.

وی، با بیان اینکه در کنار این همایش ۲ روزه نمایشگاهی از محصولات تولیدی، فرآوری شده و بسته بندی محصولات گرمسیری و خرما در محل اتاق بازرگانی بندرعباس دایر بود، خاطرنشان کرد: تمام این اقدامات منجر به ارتباط بیشتر و رونق بازار این محصولات در شبکه داخلی و خارجی کشور می شود.

دبیر همایش نباتات گرمسیری و خرما در هرمزگان در بخش دیگری از سخنانش به مقالاتی با موضوعات تغییرات اقلیمی و آینده خرما در ایران و جهان، چشم انداز تولید محصولات گرمسیری در ایران با نگاهی به وضعیت این صنعت در استرالیا با تمرکز بر سیستم کاشت و فرآیند تولید نهال سالم،پتانسیل توسعه میوه های گرمسیری با احداث باغ های فوق متراکم تحت پوشش در نوار ساحلی جنوب کشور، تحلیل خطر ورودعوامل خسارتزای زنده انبه ایران،جایگاه و اهمیت تولید میوه های گرمسیری در کشور و استان هرمزگان،معرفی محصولات نباتات گرمسیری، اهمیت تولید نهال و مواد تکثیری محصولات گرمسیری، اثرات پوشش زیست سازگار خوراکی بر پایه بیوپلیمر کایتوسان و صمغ عربی بر خصوصیات ظاهری موز، تولید انبه در اقلیم های نیمه گرمسیری و مدیترانه‌ای، ارتقا تعامل کشاورزی و صنعت غذای ارگانیک با تمرکز بر استاندارد بین المللی چند وجهی ناتیورلند و مطالعۀ موردی شرکت خرما بن جنوب، معرفی و ترویج کشت درخت چریش در این همایش ارائه شد.

گفتنی است، در این همایش نیز محققانی از کشورهای استرالیا و اسپانیا، استان های سیستان و بلوچستان، مازندارن، فارس و هرمزگان به تبادل دانش ، بحث و گفت و گو در قالب چالش های پیش رو و صادرات نباتات گرمسیری و خرما پرداختند.

پایان خبر/

جمیله دبیری نیا