استاندار هرمزگان از بازتعریف شورای اداری استان در قالب شورای حکمرانی مطلوب خبر داد و گفت: نباید فرصت خدمت را با حاشیه و آزمون و خطا از دست بدهیم.

به گزارش صبح دریانیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان در جلسه شورای اداری استان گفت: امروز در شرایطی تاریخی قرار داریم که نباید فرصت خدمت به مردم را با حاشیه‌سازی، تأخیر و آزمون و خطا از دست بدهیم.
آشوری تازیانی افزود: آنچه امروز کشور و استان به آن نیاز دارد، پرهیز از اتلاف منابع، تصمیم‌گیری دقیق و حرکت در مسیر حکمرانی مطلوب است؛ حکمرانی‌ای که در بطن قانون اساسی و خون‌بهای شهیدان این سرزمین ریشه دارد. وی با اشاره به اهمیت بهره‌وری در نظام اداری گفت: ما باید ساختار تصمیم‌گیری و مدیریتی خود را به سمت بهره‌وری، انسجام و کارآمدی سوق دهیم. در این مسیر، اجازه نداریم بدون برنامه و هدف حرکت کنیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به تجارب مدیریتی خود اظهار داشت: در ادبیات حکمرانی، مدل مطلوب بر سه‌ضلعی دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی استوار است. واین منطق، برگرفته از آموزه‌های دینی و انسانی است و نظام جمهوری اسلامی نیز بر پایه مردم‌سالاری دینی شکل گرفته است. آشوری تازیانی با تأکید بر پرهیز از غرور و غفلت در جایگاه قدرت گفت: انسان زمانی که در موضع مسئولیت قرار می‌گیرد، باید از دو آسیب جدی غرور و غفلت دوری کند. غرور بسیاری از قدرتمندان تاریخ را به زمین زده و تجربه انقلاب اسلامی نشان داده که مسئولان باید در برابر مردم و خداوند پاسخگو باشند. وی افزود: هر انسانی باید خود را در ترازوی وجدان خویش قرار دهد و بسنجد که آیا ظرفیت پذیرش مسئولیت را دارد یا خیر. عقل و وجدان کاری دو نعمت الهی هستند که اگر در مسیر درست به کار گرفته شوند، می‌توانند زمینه‌ساز خدمت صادقانه باشند.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تقویت مهارت گفت‌وگو در نظام اداری تأکید کرد و گفت: ضعف در گفت‌وگو یکی از عوامل بروز اختلاف و اتلاف منابع در دستگاه‌هاست. باید یاد بگیریم با هم صحبت کنیم نه درباره هم؛ چراکه تریبون‌های جداگانه، انسجام را از بین می‌برد.
آشوری تازیانی تصریح کرد: انسجام در درون حاکمیت و ارتباط منطقی با جامعه مدنی، پیش‌شرط خدمت مؤثر به مردم است. ما باید از تجربه‌های گذشته استفاده کنیم و شورای اداری استان را به شورایی برای حکمرانی مؤثر تبدیل نماییم. وی با اشاره به رخدادهای اخیر و تحلیل جنگ ۱۲ روزه در منطقه گفت: تصمیمات شجاعانه و هوشمندانه مقام معظم رهبری در این مقطع، بزرگ‌ترین سرمایه اجتماعی کشور را احیا کرد. این انسجام ملی و پیوند میان مردم و رهبری باید حفظ و از آن صیانت شود.
استاندار هرمزگان تأکید کرد: نباید با دعواهای سخیف سیاسی این سرمایه اجتماعی را تضعیف کنیم. آنچه ما را در همه بحران‌ها پیروز کرده، همین همدلی و پیوند الهی میان مردم و نظام است. آشوری تازیانی در ادامه گفت: در گفت‌وگو با مدیران، نخبگان و فرماندهان نیروهای مسلح استان به این نتیجه رسیدیم که می‌توان ساختار شورای اداری را بازتعریف و آن را به شورای حکمرانی تبدیل کرد؛ شورایی که بر مبنای اقتدار مشروع، عقلانیت جمعی و مشارکت واقعی عمل کند. وی افزود: اقتدار به معنای زور نیست، بلکه به معنای پذیرش قلبی از سوی مردم است. امام خمینی و مقام معظم رهبری نمونه‌های بارز اقتدار معنوی‌اند؛ رهبرانی که با نفوذ در دل‌های مردم، مسیر عزت و استقلال را برای کشور هموار کردند.
استاندار هرمزگان در پایان گفت: باور من بر این است که مدیریت مشارکتی، کلید موفقیت در حکمرانی محلی است. هرچه هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، نهادهای حاکمیتی و سازمان‌های مردم‌نهاد بیشتر شود، نتیجه آن ارتقای بهره‌وری، افزایش رضایتمندی عمومی و تحقق اهداف توسعه خواهد بود. آشوری تازیانی تأکید کرد: اگر بتوانیم از هرمزگان الگویی از حکمرانی مشارکتی و منسجم ارائه دهیم، این تجربه می‌تواند به کل کشور تعمیم یابد و برکات آن هم نصیب مردم شود و هم در تاریخ ماندگار شود.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش و سلامت به عنوان دو محور اصلی توسعه استان گفت: نهضت آموزش و نهضت سلامت دو جریان بنیادینی هستند که می‌توانند هرمزگان را به قله‌های پیشرفت برسانند. استاندار هرمزگان افزود: در ماه‌های اخیر تحولات مهمی در حوزه آموزش، کیفیت‌بخشی به نظام آموزشی و ارتقای عدالت آموزشی در استان رخ داده است. امروز آموزش در هرمزگان به یک زنجیره پیوسته از مدرسه تا دانشگاه و نهادهای مهارتی تبدیل شده است و این زنجیره، ضامن تربیت نسل آینده و تحقق توسعه انسانی پایدار است.
آشوری تازیانی با اشاره به اهمیت نقش انسان در فرآیند توسعه اظهار کرد: بدون انسان موفق، جامعه موفق نخواهیم داشت و بدون انسان توسعه‌یافته، جامعه توسعه‌یافته‌ای شکل نمی‌گیرد. ابزار و منابع، زمانی ارزش پیدا می‌کنند که در خدمت تعالی انسان باشند. وی خاطرنشان کرد: کارنامه آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و نهادهای مهارتی استان درخشان است و هرمزگان امروز به پرورش انسان‌های فرهیخته افتخار می‌کند. با این حال باید با ارتقای کیفیت آموزش و مهارت‌افزایی، این مسیر را تکمیل کنیم تا تعادل در نظام آموزشی برقرار شود.
استاندار هرمزگان در ادامه با اشاره به دستاوردهای حوزه سلامت گفت: در سال جاری بیش از هزار تخت بیمارستانی جدید در استان در حال احداث است و مجموع ظرفیت درمانی هرمزگان به ۲۷۵۰ تخت می‌رسد. با تکمیل این طرح‌ها، شاخص‌های بهداشت و درمان استان به میانگین کشوری نزدیک خواهد شد. آشوری تازیانی افزود: واردات ۸۵ دستگاه دیالیز جدید و تجهیز بیمارستان‌ها از دیگر اقدامات در حوزه سلامت است که با مشارکت خیرین و دستگاه‌های اجرایی انجام شد.
وی با اشاره به اهمیت عدالت در تخصیص منابع گفت: کشور در شرایط محدودیت منابع قرار دارد و هیچ حقی از استان‌ها نباید ضایع شود. ما باید با عقلانیت و تدبیر از نظام چانه‌زنی اداری عبور کنیم و سهم عادلانه هرمزگان را از بودجه ملی استیفا کنیم. استاندار هرمزگان افزود: مثلث اقتدار، نظم و کارآمدی باید در همه عرصه‌ها از جمله سیاست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع متجلی شود. اگر تصمیمات ما منجر به ارتقای شاخص‌های کارآمدی نشود، از هدف اصلی دور مانده‌ایم.
آشوری تازیانی با اشاره به ضرورت گفت‌وگوی مؤثر میان مدیران و نخبگان گفت: امروز باید به جای تحریک مطالبات، مدیریت مطالبات اجتماعی را در دستور کار قرار دهیم. اگر فاصله میان توان و خواسته‌ها افزایش یابد، جامعه دچار نارضایتی می‌شود؛ ازاین‌رو گفت‌وگو، شفافیت و کارآمدی سه اصل حکمرانی مؤثر هستند. وی تصریح کرد: برنامه راهبردی و عملیاتی توسعه استان با مشارکت دستگاه‌ها، بخشداران، نمایندگان مجلس و نهادهای حاکمیتی در حال نهایی شدن است و به‌زودی به‌عنوان نقشه راه جمعی استان رونمایی خواهد شد.
استاندار هرمزگان با اشاره به ضرورت جهاد تبیین و اطلاع‌رسانی شفاف گفت: گاهی اقدامات بزرگی در استان انجام می‌شود اما بازتاب اجتماعی ندارد. باید با آگاهی‌بخشی، مردم را در جریان خدمات دولت قرار دهیم تا اعتماد و امید اجتماعی تقویت شود. آشوری تازیانی افزود: اطلاع‌رسانی درست منتی بر مردم نیست بلکه ابزار افزایش سرمایه اجتماعی و مشارکت عمومی است. رسانه‌ها و صدا و سیما باید با روایت واقعی از پیشرفت‌ها، به امیدآفرینی در جامعه کمک کنند. وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت نقد سازنده گفت: نقد دلسوزانه هدیه‌ای است که باید آن را پذیرفت و از آن برای اصلاح مسیر استفاده کرد. هیچ مدیری نباید از نقد منصفانه بگریزد.
استاندار هرمزگان تأکید کرد: شوراهای اداری باید به شوراهای حکمرانی کارآمد تبدیل شوند؛ محلی برای گفت‌وگو، تعامل و تصمیم‌سازی جمعی. با انسجام، عقلانیت و نقدپذیری می‌توانیم مسیر توسعه استان را هموار کنیم و رضایتمندی مردم را افزایش دهیم.

پایان خبر/