رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس در خصوص فصل گرما و خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد و بر رعایت نکات بهداشتی تاکید کرد.

به گزارش صبح دریانیوز، اصغر زائری در این خصوص گفت: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون و ترشحات دام آلوده به انسان منتقل می شود و می تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود.

زائری با اشاره به شرایط آب و هوای مساعد برای فعالیت کنه ها در فصل تابستان افزود: خطر انتقال این بیماری در فصل تابستان افزایش می یابد از این رو شهروندان به ویژه دادمداران، قصابان و افرادی که به هر نحوی با دام سر و کار دارند، حتما نکات بهداشتی و راه های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس با تاکید بر سابقه بروز بیماری تب کریمه کنگو در سال های گذشته در این شهرستان، تصریح کرد: با توجه به سیمای بیماری در سال های گذشته و مشاهده موارد ابتلاء به این بیماری در شهرستان، احتمال شیوع مجدد بیماری در سال جاری دور از انتظار نیست.

زائری از شهروندان بویژه دامداران، قصابان و افرادی که به نحوی با دام سروکار دارند، خواست تا نکات بهداشتی و راه های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

وی یادآور شد: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن کنه، تماس مستقیم با پوست و لاشه حیوان آلوده، خون و ترشحات دام آلوده و همچنین تماس با خون و بافت های فرد بیمار، منتقل می شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس آموزش جامعه و افزایش آگاهی عمومی را به عنوان اصلی ترین راهکار پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام دانست و بر رعایت چند نکته اساسی از جمله خودداری از کشتار غیر مجاز دام در منازل، اطمینان از تهیه گوشت مصرفی از قصابی ها و مراکز معتبر دارای مهر تایید سازمان دامپزشکی، استفاده از دستکش هنگام ذبح دام و خرد کردن گوشت تازه ذبح شده و رعایت بهداشت فردی تاکید کرد.

زائری همچنین توصیه کرد: گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال حدود ۴ درجه سانتی گراد نگهداری شود و از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح خودداری شود، زیرا انجماد به تنهایی ویروس را از بین نمی برد.

پایان خبر/