به گزارش صبح دریانیوز، محسن مرادی، خواستار توقف فوری اخذ عوارض آلایندگی از واحدهای کوچک میگو در استان شد.
*صنعت پرورش میگو، پاک و بدون آلایندگی
مرادی با تأکید بر پاک بودن این صنعت عنوان کرد:صنعت پرورش میگو هیچگونه فلزات سنگین یا مواد سمی وارد محیط نمیکند و در تعریف قانونی، صنایع آلاینده باید این ویژگیها را داشته باشند. حتی استفاده از آنتیبیوتیک نیز در این صنعت رایج نیست.
*مزارع کوچک، نه صنعتی بزرگاند و نه آلاینده
وی افزود: در قانون صنایع بزرگ به واحدهایی اطلاق میشود که حداقل ۱۵۰ نفر اشتغال مستقیم دارند، در حالی که مزارع پرورش میگو معمولاً با کمتر از ۱۰ نفر فعالیت میکنند و نمیتوان آنها را مشمول ضوابط صنایع آلاینده دانست.
*پیشنهاد اجرای خوداظهاری بهصورت مجتمع
مرادی با اشاره به درخواست سازمان محیطزیست برای اجرای طرح خوداظهاری در زمینه آبهای خروجی مطرح کرد: اگر قرار باشد این خوداظهاری به صورت مجتمع و گروهی انجام شود – مثلاً در سایتهایی مانند تیاب که متشکل از دهها واحد کوچک است – ما مخالفتی نداریم. انجام آزمایش دورهای بر آب خروجی سایتها، در آغاز و پایان دوره تولید، میتواند مفید باشد و حتی به کنترل کیفیت کمک کند.
*اعتراض به اخذ عوارض یک درصدی از واحدهای کوچک
نایبرئیس اتحادیه آبزیان هرمزگان از معرفی حدود ۲۰۰ واحد پرورش میگو در شهرستان میناب به سازمان امور مالیاتی بهشدت انتقاد کرد و گفت: از این واحدها خواسته شده یک درصد از کل فروش محصولاتشان را به عنوان عوارض آلایندگی پرداخت کنند. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که اساساً این مزارع مشمول تعریف صنایع آلاینده نمیشوند با توجه به مشکلات فعلی صنعت میگو از جمله بیماریهای نوپدید، هزینههای سنگین تولید و نوسانات ارزی، این اقدام فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد میکند.
*حمایت استاندار و تصمیم شورای گفتوگو برای توقف طرح
مرادی در ادامه از حمایت استاندار هرمزگان و اتاق بازرگانی قدردانی کرد و اظهار داشت: با حمایتهای صریح استاندار و پیگیریهای اتاق بازرگانی، موضوع در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شد و با رأی اکثریت، اجرای این تصمیم تا تعیین تکلیف نهایی متوقف شد.
وی در پایان عنوان کرد: صنعت میگو نیازمند حمایت جدی، نه اعمال فشارهای مالی و قانونی است و ادامه این روند میتواند آسیب جبرانناپذیری به تولید در استان وارد کند.
پایان خبر/
Thursday, 10 July , 2025