مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: آموزش بر رعایت مقررات و دستورالعمل های بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش صبح دریا نیوز، همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز ۱۴۰۴، اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، از آغاز طرح تشدید کنترل و نظارت‌های بهداشتی بر فرآورده‌های خام دامی در سراسر استان خبر داد.
دکتر مصطفی فخر آبادی پور گفت : استان هرمزگان به عنوان یکی از مناطق گردشگری مهم کشور، در این ایام میزبان میهمانان نوروزی است و افزایش مصرف محصولات دامی و غذایی نیاز به نظارت دقیق‌تر و مستمرتر را دوچندان می‌کند.
وی افزود: طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی هر ساله در ایام نوروز و رمضان اجرا می‌شود و در سال جاری نیز با همکاری و هماهنگی تمام ادارات دامپزشکی شهرستان‌ و با توجه به چهار ظرفیت حمل و نقل مسافر (هوایی، زمینی، ریلی و دریایی) در استان، با جدیت تمام پیگیری خواهد شد.
وی بیان داشت: در این طرح، نظارت دقیق بر تمام مراحل تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی از مبدأ تا مصرف‌کننده انجام می‌گیرد و توجه بر کنترل محصولات به ویژه مهر دامپزشکی تاکید کرد .
ایشان عنوان کرد: کارشناسان دامپزشکی با بازرسی‌های مستمر از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی، از جمله کشتارگاه‌ها، مراکز توزیع گوشت، فروشگاه‌ها، پایانه های مسافربری و مراکز بین‌راهی، رعایت کلیه ضوابط و مقررات بهداشتی نظارت مد نظر خواهد بود .
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: هدف از این نظارت‌ها صرفاً بررسی تاریخ تولید و انقضای محصولات نیست، بلکه آموزش به تولیدکنندگان و فروشندگان در رعایت مقررات بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اداره کل دامپزشکی هرمزگان امیدوار است با اجرای این طرح، بتواند از معدوم شدن محصولات دامی به دلیل عدم رعایت شرایط بهداشتی کاسته و از اتلاف سرمایه‌های ملی جلوگیری کند.
مصطفی فخرآبادی پور بیان داشت: متأسفانه هر ساله میلیون‌ها راس دام در جهان به دلیل عدم رعایت شرایط بهداشتی و همچنین نبود امکانات و تجهیزات و آموزش‌های لازم از بین می‌رود. لذا ضروری است با برنامه ریزی دقیق و آموزش از اتلاف سرمایه ملی جلوگیری نماییم .
وی افزود: اداره کل دامپزشکی هرمزگان با تاکید بر ضرورت تعهد و مسئولیت‌پذیری تمام دست‌اندرکاران این حوزه خواستار برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های ویژه برای آموزش بهره برداران و فروشندگان محصولات دامی شد .
ایشان همکاری تمام کارکنان ستادی در اجرای این طرح ضروری است و انتظار می‌رود که نظارت‌ها به صورت مستمر و در شیفت‌های صبح و عصر انجام شود.
وی همچنین، به منظور شفافیت بیشتر و جلوگیری از هرگونه تخلف، سیستم قطعه‌شمار و پرنده‌شمار به صورت در خط به‌کار گرفته خواهد شد و پس از استحصال فرآورده با گواهی بهداشتی برای فروشگاه‌ها عرضه صادر خواهد شد.
لازم به ذکر است که نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در کنار نظارت‌های شرعی انجام می‌شود و بازرسی از کشتارگاه‌ها، رستوران‌ها و سایر مراکز عرضه فراورده های خام دامی به منظور جلوگیری از عرضه فرآورده‌های حرام نیز در دستور کار قرار گرفته اس.

پایان خبر/