منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به سبب اقدامات در حوزه‌ی اشتغال، تولید، صادرات و توسعه یکی از موفق‌ترین مناطق اقتصادی کشور در سال گذشته بوده است.

به گزارش پایگاه خبری صبح دریا نیوز ؛ این منطقه عظیم اقتصادی جزو مناطق اقتصادی برتر کشور محسوب می‌شود و تاکنون عملکرد قابل قبولی در عرصه‌ی تولید داشته و زمینه توسعه اقتصادی هرمزگان و ایران را فراهم آورده است.

منطقه برتر کشور

منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از مناطق برتر کشور در زمینه تولید فولاد، آلومینیوم و روی به‌ شمار می‌رود و اهدافی که برای این منطقه تعریف شده است این منطقه را به قطب فولاد کشور، قطب تولید آلومینیوم، مرکز تخلیه و بارگیری مواد معدنی و نفتی، قطب انرژی و قطب صادرات و جذب سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی تبدیل خواهد کرد.

احیای واحد‌های تولیدی/ اشتغال بومیان در منطقه ویژه

مدیریت این منطقه تاکنون تلاش زیادی برای احیای واحدهای تولیدی و همچنین تکمیل و افزایش ظرفیت این واحدها کرده است که این امر، ضمن بازگشت سرمایه، از خروج ارز جلوگیری می‌کند و بازآفرینی در تولید و اشتغال جمعیت کثیری از مردم بومی منطقه را در پی دارد.

مکانی امن برای صاحبان سرمایه و توسعه صنعت کشور

بنا بر آخرین آمار بیش از ۱۲ هزار نفر در این منطقه عظیم اقتصادی مشغول به کار هستند و ۳۶۹۵ میلیون دلار جذب سرمایه در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس حاصل شده است و از همین رو می‌توان این منطقه را مکانی امن برای صاحبان سرمایه وتوسعه صنعت کشور به شمار آورد.

پتانسیل‌های منطقه ویژه در سرمایه‌گذاری

با توجه به اینکه این مجموعه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی برای سرمایه‌گذاری و همچنین اجرای طرح‌های صادرات محور دارد، موفق شده است در سال ۱۳۹۹ تعداد ۹ قرارداد سرمایه‌گذاری را منعقد کند که قطعاً نتایج چشمگیری را در پی خواهد داشت.

رتبه‌های اشتغال جوانان بومی

 در سال گذشته شرکت «ستاره سیمین هرمز» با سرمایه‌گذاری ۲۴۶۶ میلیون یورو و ایجاد ۱۱ هزار شغل سهم بیشتری در اشتغال جوانان بومی منطقه داشته است و «گروه گسترش سرمایه‌گذاری بین‌المللی ارزش» نیز با ۴۶ میلیون دلار سرمایه‌گذاری با اشتغال زایی ۱۳۵ نفر، شرکت «مادشیمی» با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری و ایجاد ۱۲۲ ظرفیت شغلی در جایگاه سوم قرار گرفته است.

 همچنین دو شرکت «کرومیت میامی فردوس» و «لاستیک‌های صنعتی مبارکه» هم با سرمایه‌گذاری به ترتیب ۱۲۶ و ۱۰ میلیون دلاری در ایجاد مجموعاً ۲۳۵ فرصت شغلی نقش دارند.

محرک اقتصاد و ارزآوری در کشور

منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نیز تلاش‌های تحسین‌برانگیزی در جهت تسهیل هرچه بیشتر بستر تولید و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز برای دستیابی به این هدف و به حرکت درآوردن چرخه‌ای اقتصاد کشور و افزایش ارزآوری داشته و در تلاش است با تأمین و توسعه زیرساخت‌ها در منطقه شرکت‌های بیشتری را برای سرمایه‌گذاری جذب و زمینه اشتغال جوانان را فراهم کند.

عملکرد دوماهه سال ۱۴۰۰ منطقه ویژه

جذب سرمایه‌گذاری در دوماهه سال ۱۴۰۰ که با فرمایش مقام معظم رهبری با نگاه ویژه به تولیدلحاظ شده است و جمعاً ۱۴ سرمایه‌گذار جدید بالغ‌بر سه هزار و ۹۱۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری این منطقه ویژه با حمایت و پشتیبانی استاندار و ریاست محترم هیئت عامل ایمیدرو جذب شده است و امیدواریم این منطقه ویژه اقتصادی بتواند به توسعه‌ی کشور و کاهش نرخ بیکاری کمک کند.

اشتغال‌زایی

ازجمله فعالیت‌های چشمگیر می‌توان به میزان اشتغال‌زایی این منطقه عظیم اقتصادی اشاره کرد که میزان اشتغال‌زایی تعهد شده از سوی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس در سال ۹۹ یک هزار و ۵۰۰ نفر و میزان اشتغال ثبت‌شده در سامانه تا پایان سال ۱۳۹۹، ۹ هزار و ۴۶۱ نفر بوده است که از رونق کار و تلاش در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس حکایت دارد.

رقابت در بازارهای جهانی

فراهم آوردن شرایط جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی و هدایت آن‌ها در جهت احداث واحدهای صنعتی و معدنی انرژی‌بر و فرآوری مواد معدنی و همچنین رشد توسعه اقتصادی، افزایش فرصت‌های شغلی، افزایش و توسعه فناوری‌های جدید حوزه تولید، مهارت‌های مدیریتی، ارتقای کیفیت تولیدات و افزایش توان صادرات به‌منظور رقابت در بازارهای جهانی ازجمله مهم‌ترین اهداف ترسیم‌شده این منطقه است.

این منطقه برای اهالی استان هرمزگان یک نعمت است و نقشی اساسی در رشد اقتصادی این استان دارد و همواره تأثیراتی مستقیم و غیرمستقیم بر معیشت مردم این استان گذاشته است.