به گزارش پایگاه خبری صبح دریا نیوز، سهراب بناوند پنجشنبه ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۰ بابیان این مطلب گفت: اقدامات پاسدارانه برای دانش سنتی لنج سازی استان هرمزگان، روش تهیه سوراغ، لنگر سنگی و عروسک داربید ۴ اثر ناملموس استان هرمزگان است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.
بناوند با اشاره به اینکه گرچه امروز لنجهای چوبی و بادبانی در دنیای صنعتی امروز برای سفرهای تجاری کاربرد ندارد، افزود: اما این توانمندی رادارند که در حوزه صنعت گردشگری، ایران را به یکی از قطب های گردشگری دریایی در جهان تبدیل کنند.
وی افزود: دانش سنتی دریانوردی و لنج سازی مانند دیگر عناصر فرهنگی برای بقا نهتنها بهعنوان یک دانش سنتی بلکه بهعنوان فرهنگ مردم بومی منطقه نیازمند آگاهی، پاسداری و احیاست.
بناوند در خصوص روش تهیه سوراغ گفت: از زمانهای دور وقتیکه وسایل سرمایشی برای نگهداری ماهی وجود نداشت مردم بومی هرمزگان از ماهی دو نوع سس تهیه میکردند که یکی از آنها مهیاوه و دیگری سوراغ است.
وی بابیان اینکه سنت شفاهی و میراث ساخت لنگرهای سنگی در کرانه خلیجفارس در دورههای متعدد شکل گرفت است، ادامه داد: این مهارت از گذشتههای دور بهصورت شفاهی و سینهبهسینه تا به امروز در برخی مناطق استان هرمزگان ازجمله بندرلنگه و پارسیان همچنان زنده و پویا است.
بناوند درباره عروسک داربید گفت: در زبان مردم بستک دار به معنی چوب و بید به معنی عروس است و داربید به معنای عروس چوبی است.
وی افزود: عروسک داربید عروسکی است که از چوب درخت نخل، سکه و پارچه از گذشتههای دور در روستای هرنگ از توابع شهرستان بستک ساخته میشود.
بناوند تأکید کرد: این عروسک را طی مراسمی از باقیمانده لباس عروس، میسازند و به دختران دم بخت یا دختربچهها بهرسم میمنت و بختگشایی داده میشود.
انتهای پیام
ثبت ۴ اثر ناملموس هرمزگان در فهرست آثار ملی کشور
پرینتمدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان هرمزگان از ثبت 4 اثر ناملموس این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.
https://sobhedarya.ir/?p=10600
برچسب ها
نوشته های مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Thursday, 5 December , 2024