به گزارش صبح دریانیوز، علیرضا نصیری برازنده، با بیان اینکه سهم این منطقه، ۱۷ درصد در بارگیری و در تخلیه ۲۳ درصد است، افزود: در شاخص تن کیلومتر حملشده، هرمزگان رتبه نخست کشور را دارد. محور بافت–بندرعباس تنها محور دوخطه کشور پس از تهران–مشهد است که نقشی حیاتی در ترانزیت ایفا میکند.
*انقلاب در حملونقل با پروژه ATC
نصیری برازنده از بهرهبرداری پروژه ATCو پلاک میانی در محور بافت–بندرعباس در سال جاری خبر داد و آن را جهشی ۲ برابری در ظرفیت حملونقل دانست.
وی، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳، تخلیه ترانزیت بهویژه گوگرد در بندر شهید رجایی ۴۰ درصد رشد داشته که نقش مؤثری در ارزآوری ایفا کرده است.
مدیرکل راهآهن استان هرمزگان اظهار داشت: امسال برای حملونقل بینالمللی شامل واردات، صادرات و ترانزیت، هدف ۸ میلیون تن تعیین شده که سهم قابلتوجهی از آن متعلق به هرمزگان است. این در حالی است که کل هدفگذاری حملونقل شبکه ریلی کشور در سال ۱۴۰۴، ۵۴ میلیون تُن است.
*افق پنج ساله برای افزایش سهم ریل تا ۴۰ میلیون تُن
نصیری برازنده اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه، هدفگذاری افزایش سهم حملونقل ریلی در بنادر به ۲۵ درصد پیشبینی شده است.
وی گفت: برای تحقق این هدف، پروژههایی در سه فاز کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تعریف و بخشی از آنها عملیاتی شدهاند.
این مسئول، با بیان اینکه از برنامههای کوتاهمدت، توسعه و افزایش خطوط در ایستگاه های انشعاب و مانوری و افزایش خط بین ایستگاه انشعاب به مانوری از ۲ خط به ۳ خط است ، مطرح کرد: راهآهن هرمزگان در سال گذشته ۴۰ کیلومتر خطوط آسیبدیده را بازسازی کرده و امسال نیز بازسازی ۱۲۰ کیلومتر خط دیگر و همچنین بهسازی ایستگاههای مسافری در برنامه قرار دارد.
مدیرکل راه آهن استان هرمزگان، با اشاره به اینکه بهسازی فضای مقابل ایستگاه مسافری بندرعباس، سالن مسافری و اجرای سکو دوم ایستگاه از جمله پروژههایی است که در سال جاری اجرا میشود، افزود: ایستگاه بندرعباس به تجهیزات جدیدی مانند پلهبرقی و آسانسور نیز مجهز خواهد شد.
نصیری برازنده اعلام کرد: در ۵۰ روز نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، بارگیری ۹ درصد و تخلیه ۲ درصد رشد داشته است.
وی در پایان توضیح داد: در حوزه حملونقل مسافر، روزانه سه قطار به مقاصد مشهد، تهران و اصفهان حرکت میکند. تلاشها برای افزایش ظرفیت قطار بندرعباس–مشهد ادامه دارد.
پایان خبر/
Thursday, 15 May , 2025