به گزارش صبح دریانیوز، محمد محسنی به تشریح برنامههای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان برای جذب گردشگر پرداخت و گفت: استان هرمزگان بر اساس داشتهها و ظرفیتهای طبیعی و با دارا بودن مزیتهای غالب دریایی و سواحل و آبی توانسته تا به امروز با تعامل و همکاری سازنده و همراهی با سازمانهای همکار در شهرهای ساحلی و غیر ساحلی و جزایر، توانسته زمینه ارائه خدمات مطلوب را به جامعه هدف، فراهم بکند.
محسنی در خصوص فعالیتهای انجامشده برای توسعه گردشگری جزیره بوموسی گفت: با همکاری مراجع بالادستی و دستگاههای متولی در جزیره و نگاه و رویکرد جدید نسب به توسعه پایدار و عمران متوازن در حوزه جزایر بهخصوص جزیره بوموسی، زیرساخت گردشگری شامل کمپینگ گردشگری در ساحل بوموسی برای استفاده بهینه از ساحل برای گردشگران توسط این ادارهکل ایجادشده است.
وی اظهار کرد: همچنین پهنه گردشگری در جزیره بوموسی در حال تحویل از اداره مسکن و شهرسازی است که بستر مناسبی برای سرمایهگذاریهای و توسعه گردشگری جزیره است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان بابیان اینکه ۲ اقامتگاه بومگردی در جزیره فعالیت دارند، عنوان کرد: همچنین ۵ واحد هم در حال مراحل صدور پروانه بهرهبرداری هستند
محسنی افزود: خط مسافری دریایی بندرعباس به جزیره بوموسی دو روز در هفته روزهای یکشنبه و چهارشنبه دایر شده است و همچنین ظرفیتهای گردشگری هوایی نیز دایر است.
وی با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای انتقال مسافران و گردشگران از غرب استان انجامشده، بیان کرد: انشالله بهزودی این اتفاق میافتد و زمینه انتقال گردشگران به جزایر با همکاری ادارات و ارگانهایی که تکمیلکننده زنجیره خدمترسانی هستند فراهم شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان در خصوص تسهیلات برای توسعه گردشگری روستایی و بومگردی های روستایی گفت: با توجه به سیاستهای حاکم بر حوزه عملکردی ادارهکل میراثفرهنگی، بومگردی هایی که ماهیت روستا پایه دارند آمادگی کامل حمایت را دارد.
محسنی افزود: برای ایجاد بومگردی، اراضی شخصی یا املاک خصوصی افراد در قالب مجوزهای تبدیلی محدودیتی ندارد و زمینهای دولتی که معارض یا چالشی قانونی نداشته باشد با طی فرآیندهایی به افراد واگذار میشود.
وی اظهار کرد: برای تسهیلات بومگردی ها، چنانچه پروژه سرمایهگذار بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد ۵۰ درصدی که لازم دارد در قالب سرمایه ثابت و همچنین سرمایه غیر ثابت تسهیلات پرداخت میشود که سرمایهگذار بتواند پروژه خود را تکمیل کند و به سودآوری برساند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان در خصوص استانداردهای بومگردی های روستایی گفت: بومگردی های روستایی شاخصها و استانداردهای بومگردی هایی دارند اما چارچوب سختگیرانهای نیست و این ادارهکل نهایت همراهی و همکاری را با سرمایهگذار خواهد داشت که زیرساختهای روستا پایه اتفاق بیفتد.
محسنی در خصوص معرفی جاذبههای گردشگری گفت: در حوزه بینالملل با مساعدت و تلاش و پیگیری، کلیپ جاذبههای گردشگری به زبان انگلیسی در سال گذشته تهیهشده که در ارزیابی وزارت میراثفرهنگی بهعنوان کلیپ برتر انتخابشده که در اختیار سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در کل دنیا قرارگرفته است.
وی افزود: در سطح کشور همان کاری که در سطح بینالمللی انجامشده در اختیار وزارتخانه و تمام ارگانهای دولتی قرارگرفته و هرمزگان بهصورت خاص معرفیشده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان بیان کرد: همچنین حضور در جشنوارهها، معرفی جاذبهها از تلویزیون و استفاده از ظرفیتها انجمنها و اشخاص حقیقی و حقوقی که با این اداره ارتباط صنفی و حرفهای دارند و همچنین استفاده از جوامع محلی که در معرفی جاذبههای گردشگری بهترین نقش را ایفا میکنند.
محسنی عنوان کرد: این موارد کفایت نمیکند و بضاعت و داشتههای ما در حوزه عملکردی کم است و حق مردم استان و کشور بیشتر از اینهاست انشالله خداوند توفیق دهد به همت و همکاری و پشتیبانی مدیران و مسئولین استانی که رویکرد مثبت رقم خورده، بتوانیم بیشتر از گذشته انجاموظیفه کنیم.
وی در خصوص کمبود شناور و امکانات در جزایر در زمان پیک سفر گفت: سفر به جزایر هدفمند نیست و بر اساس تابآوری اقلیم و جغرافیا اتفاق نمیافتد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان افزود: هرچقدر مسافر آمد ما به جزایر میفرستیم، جزیره هم یک تابآوری دارد.
محسنی اظهار کرد: جزیرهای که جمعیت آن ۵ یا ۶ هزار نفر است وقتی ۱۵ هزار نفر وارد آن میشود که سه برابر ظرفیت انسانی تقسیمات کشوری است، معلوم است که همهچیز در آن با کمبود مواجه میشود.
وی با اشاره به اینکه فرصتها را باید صیانت کرد و نه اینکه خدایناکرده نگاه گردشگر را منفی کنیم، افزود: باید بر اساس یک سبک و سیاق درستی کار بکنیم که بعدها به لحاظ اجرایی با چالش مواجه نشویم، باید یک کار کارشناسی و دقیق انجام شود که در حال انجام است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان عنوان کرد: هرمزگان وجه تمایزی با تمام ایران دارد و این است که هرمزگان ۹۹ درصد گردشگری دریایی ایران را پاسخ میدهد یعنی هیچ کجای ایران این مورد مشابه را ندارد.
محسنی بابیان اینکه خیلی از کشورهای دیگر برای رفتن به جزایر سقف گذاشتهاند، افزود: مثلاً در ژاپن برای دیدن یک جزیره باید ۲ ساعت در نوبت بمانید.
وی در خصوص کمبود سرویسهای بهداشتی در جزایر گفت: سال گذشته هزارچشمه سرویس بهداشتی در سطح استان ساماندهی شد اما ما نیروی نظارتی بر این سرویسهای بهداشتی نداریم، نگهداری با ارگانهای دیگر است و این پاسخگویی جمعی را میپذیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان برای ایجاد مراکز و سرویسهای بهداشتی بینراهی گفت: ۲۶ نقطه مراکز سرویس بهداشتی اقتصادی در سطح استان مشخص شده، بهصورت است که مجوز بهره برداری رستوران بینراهی به سرمایهگذار در صورتی داده می شود که در کنار آن سرویس بهداشتی ایجاد کند.
محسنی افزود: مکاتباتی با ادارات راه و منابع طبیعی انجامشده که سرویس بهداشتیهای اقتصادی در مبادی و جادههای مواصلاتی به سرمایهگذاران واگذار کنیم.
پایان خبر/
Tuesday, 21 January , 2025