محمد مهدی برومندی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی، روز یکشنبه ۲۳ آذرماه ، در سفر به شهرستان رودان ضمن بازدید از طرح‌های کشاورزی، در نشستی با حضور کشاورزان، باغداران و مسئولان استان به بررسی مشکلات این بخش پرداخت. برومندی بر پیگیری مسائل مطرح‌شده از جمله کمبود آب ،تسهیلات بانکی، بازاریابی، پوشش بیمه ای ، جایگزینی با ارقام تجاری ، تخصیص اعتبارات لازم برای اصلاح، احیا و نوسازی باغات  تأکید کرد.

به گزارش صبح دریانیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان ، در نشست مشترک معاون وزیر جهاد کشاورزی با مسئولان استان ، کشاورزان و باغداران شهرستانهای رودان و میناب که در محل فرمانداری شهرستان رودان برگزار شد، مسائل و چالش‌های پیش‌روی باغداران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در این جلسه سید عبدالکریم هاشمی نماینده مردم شرق استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، محسنی فرماندار رودان و جمعی از مدیران و فعالان بخش کشاورزی حضور داشتند.

محسن یکتاپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، در این نشست با اشاره به جایگاه رودان به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی استان و کشور، اعلام کرد: سطح زیر کشت باغی این شهرستان ۳۳ هزار هکتار است که شامل ۲۴ هزار هکتار مرکبات، ۱۱ هزار هکتار لیموترش و ۹ هزار هکتار نخیلات می‌شود. همچنین ۴۵۰ هکتار گلخانه در رودان وجود دارد که بطور عمده حدود ۳۶۰هکتار آن به کشت فلفل دلمه‌ای اختصاص دارد. یکتاپور با اشاره به ظرفیت های بی نظیر‌ شهرستان های رودان و میناب در تولید محصولات گرمسیری  کشور، خواستار حمایت از بهره برداران در تاب آوری ، حفظ و پایداری تولید استان شد .

در این نشست هاشمی نماینده مجلس، محسنی فرماندار و مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهای رودان و‌ میناب نیز به بیان مهمترین مسائل بخش کشاورزی و‌ مشکلات بهره برداران پرداختند.  در ادامه کشاورزان پیشرو و‌ فعالان بخش کشاورزی شهرستانهای رودان و میناب حاضر در جلسه نیز مهم‌ترین مشکلات خود را شامل خشکسالی، کمبود منابع آبی، بازاریابی و تاثیر واسطه ها در نرخ گذاری محصولات و تسهیلات بانکی عنوان کردند.

برومندی، معاون وزیر جهادکشاورزی با استماع نظرات و درخواست‌های مسئولان و کشاورزان، اظهار داشت: با توجه به اهمیت شهرستان رودان به عنوان قطب تولید محصولات گرمسیری در کشور و در راستای اولویت وزارت جهاد کشاورزی برای پایداری تولید، پیگیری‌های لازم برای تمامی مسائل مطرح‌شده در این نشست، انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی کشور تاکید کرد:  کشاورزی سنتی و معیشتی باید به سمت تجاری سازی تولید و حضور در بازارهای جهانی حرکت کند.  وی افزود: در سال گذشته از ۸ میلیارد دلار درآمد ارزی بخش کشاورزی کشور بیش از ۴ میلیارد دلار به حوزه باغبانی اختصاص داشته است و این نشان از ظرفیت اقتصادی این بخش است. معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی همچنین یادآور شد:  تیم های تخصصی تحقیقات و اجرا از  دفتر میوه های گرمسیری این معاونت برای بررسی و شناسایی بهترین ارقام تجاری متناسب با شرایط اقلیمی استان هرمزگان به مناطق اعزام خواهند شد.

برومندی خاطرنشان کرد: تخصیص نهال یارانه دار با هدف بهبود تولید برای جایگزینی و نوسازی باغات نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت تا این دغدغه مهم کشاورزان شریف هرمزگانی برطرف شود. این سفر و نشست تخصصی در ادامه بازدیدهای میدانی معاون وزیر از طرح‌های کشاورزی و باغداری شهرستان رودان و بررسی مسائل کشاورزان و باغداران منطقه انجام شد.

بازدید از طرح سه هکتاری سایبان باغ سدید بانوی کشاورز پیشرو در روستای خراجی، بازدید از سورتینگ میعادپور و محل خرید محصولات کشاورزی در کمیز و گلخانه هیدروپونیک شهرستان رودان از برنامه های سفر محمد مهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در سفر به شهرستان رودان و دیدار با مسئولان و فعالان بخش کشاورزی بود.

پایان خبر/