همایش یک‌روزه کارشناسان آموزش دوره‌های متوسطه اول، دوم و فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش با محوریت تبیین برنامه‌های معاونت آموزش متوسطه در کانون فرهنگی‌تربیتی غدیر بندرعباس برگزار شد.

به گزارش صبح دریانیوز به نقل از اداره اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی آموزش و پرورش هرمزگان، منوچهر ضیایی مدیرکل آموزش و پرورش استان هرمزگان در این نشست بیان کرد: هدف اصلی از اجرای برنامه‌های کیفیت‌بخشی، ایجاد انسجام در تصمیم‌گیری‌ها و بهبود فرآیند یاددهی ـ یادگیری است؛ وی افزود: برای دستیابی به اهداف تعیین‌شده، باید تحلیل‌های مبتنی بر داده و آمارهای دقیق در دستور کار مناطق آموزشی قرار گیرد.

ضیایی عنوان کرد: آمارهای مربوط به جذب دانش‌آموزان پایه اول و بازماندگان از تحصیل باید به‌صورت واقع‌بینانه بررسی شود؛ وی تصریح کرد: تجربه، نشان‌دهنده ضرورت هدف‌گذاری صحیح و هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی است تا امکان جذب مؤثر دانش‌آموزان فراهم شود. وی خاطرنشان کرد: کمیته جذب دانش‌آموز در شهرستان‌ها با مسئولیت فرماندار و با حضور بخشداران، دهیاران، ثبت‌احوال، ثبت‌اسناد و نیروهای نظامی و انتظامی باید فعال‌تر عمل کند؛ وی اشاره کرد: این همکاری میان‌بخشی مسیر دستیابی به پوشش تحصیلی حداکثری را هموار می‌کند.

مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان بیان کرد: نرخ بازماندگی از تحصیل در دوره ابتدایی، با وجود چالش‌ها، وضعیت استان را در رتبه متوسط قرار داده و چندین استان شرایط دشوارتری دارند؛ وی افزود: تحلیل صحیح این آمارها مانع از برداشت‌های نادرست می‌شود و به برنامه‌ریزی هدفمند کمک می‌کند. ضیایی ابراز امیدواری کرد: توسعه رشته‌های مهارتی در مناطق کم‌برخوردار و توجه به ایجاد هنرستان‌های شبانه‌روزی می‌تواند بخش مهمی از مشکلات پوشش تحصیلی در متوسطه دوم را کاهش دهد؛ وی عنوان کرد: علاقه دانش‌آموزان به مهارت‌آموزی باید مبنای برنامه‌ریزی‌های جدید قرار گیرد.

وی بیان کرد: میانگین نتایج آموزشی استان در رشته‌های ریاضی و تجربی قابل قبول است، اما در رشته انسانی نیازمند تلاش بیشتر هستیم؛ وی افزود: تحلیل‌های غیرکارشناسی و ارائه آمارهای نادرست نباید فضای آموزشی را دچار سوءبرداشت کند. مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان خاطرنشان کرد: مدیران مدارس باید با مسئولیت‌پذیری و صداقت، در اجرای برنامه‌های آموزشی و تربیتی کوشا باشند و از حاشیه‌سازی و بیان مطالب غیرکاربردی بپرهیزند؛ وی تصریح کرد: ارائه خدمات مطلوب به دانش‌آموزان و تقویت امید در مدارس اولویت اصلی است.

ضیایی افزود: تأمین اعتبار برای مناطق نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و توزیع اعتبارات تملک دارایی از چهل میلیارد به صد و بیست میلیارد رسیده است؛ وی بیان کرد: این افزایش می‌تواند بخشی از نیازهای آموزشی و تجهیزاتی مدارس را رفع کند. وی در ادامه عنوان کرد: مشارکت دستگاه‌ها و خیرین باید به‌صورت صحیح و بدون ایجاد توقعات شخصی مدیریت شود و هیچ‌گونه منت‌گذاری در فعالیت‌های خیرخواهانه نباید وجود داشته باشد؛ وی اشاره کرد: شأن آموزش و پرورش اقتضا می‌کند که اقدامات با کرامت و حفظ استقلال دستگاه اجرا شود.

در پایان مدیرکل آموزش و پرورش استان با قدردانی از تلاش کارشناسان آموزشی گفت: نشست‌های تخصصی، تبادل تجربه و همفکری کارشناسان برای تکمیل برنامه‌های کیفیت‌بخشی ضروری است و این فرایند باید مستمر و منجر به تصمیمات عملیاتی شود.

پایان خبر/