رئیس گروه اقتصاد دفتر مقام معظم رهبری در همایش کیش‌اکسپو تاکید کرد: ایران ظرفیت‌های بالایی برای جذب سرمایه‌های خارجی دارد، برای توفیق در این راستا باید نظام‌های داخلی را برای حضور سرمایه‌های خارجی آماده کند.

به گزارش صبح دریانیوز، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، گفت: برای اینکه بتوانیم ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری خود را به بهترین شکل مورداستفاده قرار دهیم باید بسترهای لازم برای حضور سرمایه‌گذاران را مهیا کنیم.

علی آقامحمدی، در همایش کیش اکسپو که با هدف دعوت از سرمایه‌گذاران برای حضور در ایران و معرفی ظرفیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران برگزار شد، با تأکید بر لزوم تسهیل تجارت و ایجاد دروازه‌های مشترک در مرزها با هدف تسریع در فرآیند تجارت و کاهش هزینه‌ها، افزود: مطالعات اقتصادی درباره ایجاد دروازه‌های مشترک مرزی انجام شده و تنها لازم است به‌روزرسانی آن انجام شود. این تجربه را با ترکیه داشتیم و خوشبختانه نتیجه‌بخش بوده است.

به اعتقاد  رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری می‌توان از این روش در سایر مرزها نیز استفاده کرد.

آقامحمدی ادامه داد: همکاری با قطر در حوزه کشت فراسرزمینی که مطالعات خوبی توسط کارشناسان این کشور در بندرعباس و چابهار انجام شده است، تولید مشترک میگو با کشورهای حوزه خلیج‌فارس و همکاری با افغانستان در حوزه معدن، همگی پروژه‌هایی هستند که تمرکز روی آنها امکان‌پذیر است.

وی، تجارت را یک عمل دوطرفه دانست و افزود: تجارت بین کشورها و پیدا کردن نقاط تراز در این فرآیند باید موردبحث و برنامه‌ریزی قرار گیرد.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: ضرورتی ندارد در بخش دانش‌بنیان‌ها و متاورس که از موضوعات روز دنیا هستند، هر کشور به‌طور مجزا عمل کند. می‌توانیم با سرمایه کمتر از هر طرف با بازاری بزرگ‌تر برای کشورها مواجه شویم.

آقامحمدی آنچه موجب می‌شود سرمایه‌گذاری خارجی شکل نگیرد را نبود تضمین مناسب عنوان کرد و گفت: ایران در برخی از کشورها بیش از ۱۰ میلیارد دلار در حوزه ساخت بیمارستان و مکان‌هایی ازاین‌دست سرمایه‌گذاری کرده است که باید این روند رشد کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایران در حوزه لجستیک تأکید کرد: ایران با انطباق استانداردها این امکان را دارد تا همکاری مشترک در بخش دارویی تعریف کند. مدتی بود که با ترکیه همکاری‌های خوبی در این حوزه‌ها داشتیم. با توجه به آنچه گفته شد نباید فقط روی تجارت متمرکز باشیم بلکه باید فراتر رفته و به سرمایه‌گذاری مشترک بیندیشیم. نتیجه این نشست‌ها باید ایجاد کمیته‌های همکاری و تصمیم‌گیری باشد.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، ادامه داد: در ایران هم باید سیاست‌های داخلی را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی مهیا کنیم. لازم است نظام‌های داخلی را در مسیر تقویت صادرات تغییر دهیم و در چشم اندازه ۱۴۳۰ باید رابطه وسیع با کشورها را ببینیم و برای توسعه صادرات برنامه‌ریزی کنیم. ایران در چهارراه تجارت قرار دارد و نباید این ظرفیت مهم را از ایران گرفت.

آقامحمدی با بیان اینکه بانک مرکزی درباره رمزارزها نیز تصمیم گرفته است، گفت: این ظرفیت می‌تواند در مسیر دادوستدها مورد استفاده قرار بگیرد. درهرحال فرصت‌های تجارت و سرمایه‌گذاری بالاست فقط باید راهکارهای همکاری را پیدا کرده و رفت‌وآمدها بین کشورها را دنبال کنیم.

پایان خبر/