به گزارش پایگاه خبری صبح دریا نیوز ؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه ۱۴ پروژهی گوناگون شیلاتی با ۵۹۷ میلیارد تومان سرمایهگذاری امروز به بهرهبرداری رسید ، عنوان کرد : با بهرهبرداری از آنها ، برای یکهزار و ۱۹۲ نفـر اشتغال ایجاد خواهد شد و ۵۰۰۰ تُن به تولـیدات کشور افزوده می شود.
دکتر نبی ا… خون میرزایی اضافه کرد: با اجرای این پروژهها، تعداد۸۰ میلیون قطعه نـوزاد انواع آبزیان (ماهی و میگو) نیز تولید خواهد شد و یک اسکله صیادی نیز به بهرهبرداری خواهد رسـید.
وی با اشاره به افتتاح ۹ پروژه بزرگ شیلاتی در استان هرمزگان با سرمایه گذاری بالغ بر ۵ هزار و ۵۸ میلیارد ریال ، گفت: همزمان با پروژه های استان هرمزگان،پنج پروژه بزرگ شیلاتی در استان های قزوین، بوشهر،سیستان و بلوچستان با اشتغالزایی بالغ بر ۲۹۱نفر و با سرمایه گذاری ۵۹۷میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
نبی ا… خون میرزایی با اشاره به اینکه صنعت شیلات کشور، در ۴ دههی عمر پربرکت نظام جمهوری اسلامی، به رشدی پیوسته و شتابان در سرمایهگذاری، تولید، اشتغال، صادرات و ارزآوری دست یافته است ، توضیح داد : خوشبختانه تولیدات شـیلاتی کشـور از ۳۲۰ هزار تُن در سال ۱۳۵۷ به بیش از یک میلیون و ۲۲۲ هزار تُن (۰۰۰/۲۲۲/۱) تُن در سال ۱۳۹۹ رسیده است.
نبی ا… خون میرازیی ، تصریح کرد: سازمان شیلات ایران، با توجه به ضرورت استفادهی بهینه از منابع آبهای شیرین داخلی و ظرفیتهای سرزمینی، توسعهی آبزیپروری داخلی، ساحلی و دریایی، بهرهبرداری پایدار و مسئولانه از ذخایر آبزیان، افزایش بهرهوری در استفاده از منابع و نهادهها، توسعه و تقویت زنجیرههای ارزشافـزا، ترویج آبزیمصرفی، توسعهی بازارهای هدف صادراتی، افزایش ارزآوری، رشد تراز تجاری، بومیسازی ساخت تجهیزات و سامانههای پرورش ماهی در دریا، افزایش سطح خودکفایی تخم چشم زدهی ماهی قزلآلا و توسعهی صـید فـراساحل را به عنوان مهم ترین رویـکردهای کاری خود برگزیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه در هشت ساله ی خدمت دولت تدبیر و امید، سرمایه گذاری سالانه در بخش شیلات از 6 هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲ به سـالانه ۱۳۰هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ رسید که افزایـش نزدیک به صد در صدی را نشان می دهد، مطرح کرد : اینک میزان کل سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش شـیلات از محل بودجه دولتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی به ۸۶۷ هزار میـلیارد ریال رسیده است.
وی با تاکید و اشاره به اینکه در سال گذشته میانگین تولید میگو در مزارع برق دار پرورش میگو، بیش از ۶ تُن در هکتار و در مزارع بیبهره از نیروی برق، ۵/۳ تُن در هکتار بوده است و سهم بالایی از مزارع پرورش میگوی کشور از نیـروی برق بیبهره هستند ،از مقام ریاست جمهوری خواست تا دستورات لازم مبنی برقرسانی به مزارع پرورش میگوی کشور و پشتیبانی از تولید و تکمیل اقدامات شایستهی وزارت محترم نیرو دستورات لازم را ایفاء کنند.
استاندار هرمزگان در ادامه این مراسم با بیان اینکه هرمزگان خوشبختانه گام های موفقی به سوی تحقق و بهره برداری از ظرفیت های شیلاتی خود برداشته است ، تشریح کرد : هرمزگان با حرکت در مسیر زیر کِشت بردن ظرفیت 50هزار هکتاری پرورش میگو خود می تواند به اشتغال ۲۵هزار نفری و ارز آوری بالغ بر یک میلیارد دلار تنها از طریق صادرات میگوی پرورشی دست یابد.
دکتر فریدون همتی اضافه کرد:استان هرمزگان با برخورداری از ۱۱۳ هزار تُن ظرفیت پرورش ماهی در دریا(قفس) و ظرفیت تولید فعلی، بی شک قطب تولید ماهی در قفس های دریایی است.
.استاندار هرمزگان با اشاره به پیشرفت های چشمگیر حوزه شیلات در استان هرمزگان گفت: برق رسانی به مزارع پرورش میگو و برق دار کردن آنها یکی از مشکلات پیش روی این صنعت است که امید است با تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته شاهد رفع این مانع و شکوفایی بیش از پیش تولید در این صنعت باشیم.
وی در رابطه با بهره برداری پروژه شاخص شیلاتی ـ مجتمع پرورش میگوی شرکت جنوب تدارک کیش ،گفت: این مجتمع با پیگیری و تلاش شبانه روزی مجموعه بخش خصوصی، استانداری،شیلات هرمزگان و کشور و همچنین همهی ارکان و اعضای شوراهای اداری و توسعه و برنامهریزی استان طی دوسال اخیر و پس از حدود ۱۸سال رکود پروژه به بهره برداری رسید که یقینا افتخاری بزرگ برای همه تلاش کنندگان تحقق این مهم است.
در ادامه مدیر کل شیلات هرمزگان در گفت و گو با خبرنگاران ، بیان داشت :استان هرمزگان با برخورداری از رتبه اول تولید آبزیان پرورشی دریایی(ماهی و میگو)،رتبه اول صادرات آبزیان کشور و همچنین رتبه اول صید و صیادی کشور توانسته بالغ بر ۲۵ درصد تولیدات شیلاتی کل کشور را به خود اختصاص دهد که این مهم به معنای اختصاص سهم بزرگی از اشتغال،تامین امنیت غذایی و ارز آوری کشور به هرمزگان است.
دکتر عبدالرسول دریایی در ادامه به تشریح پروژه های افتتاح شده شیلات هرمزگان در این روز پرداخت و گفت:مجتمع پرورش میگوی شرکت جنوب تدارک کیش در بندر لنگه به عنوان یکی از بزرگترین زنجیرههای پرورش میگوی کشور، در زمینی به وسعت ۱۸۶۰هکتار و با سرمایهگذاری بخش خصوصی و دولتی بالغ بر ۴۶۵ میلیارد تومان برای تولید ۳۵۰۰ تُن میگو و کارآفرینی برای ۵۰۰ نفر در این منطقهی ساحلی راهاندازی شده است که امروز، فاز نخست آن در زمینی به وسعت ۵۴۰ هکتار با سرمایهگذاری ۱۴۲میلیارد تومانی برای تولید ۱۵۰۰تُن میگو و کارآفرینی برای ۲۷۰ نفر در این منطقهی ساحلی، به بهره برداری رسید.
وی پروژه پرورش میگو ۵۴۱ هکتاری شرکت جامعه سازان ساحل جنوب در بندر عباس از دیگر پروژه های افتتاح شده در این روز خواند و ادامه داد : این پروژه با میزان اشتغال زایی بالغ بر 270 نفر و سرمایه گذاری صورت گرفته برای این پروژه بالغ بر 139 میلیارد تومان ،که مبلغ 4 میلیارد تومان آن از محل اعتبارات دولتی و مابقی توسط بخش خصوصی انجام شده است و بالغ بر 1750 تُن به تولیدات شیلاتی استان می افزاید.
دریایی با معرفی پروژه پرورش میگو ۳۳۰ هکتاری شهرزاد کیوانی سیرمندی در بندرعباس به عنوان یکی دیگر از پروژه های افتتاح شده شیلات هرمزگان در این روز، یادآور شد: این پروژه سرمایه گذاری بالغ بر 82 میلیارد تومان برای بالغ بر نفر اشتغال مستقیم ۱۶۵ و همچنین بیش از یکهزار تُن میگو به تولیدات استان می افزاید.
مدیر کل شیلات هرمزگان ، افزود: پروژه تکمیل بندر صیادی چیرویه در بندر لنگه استان هرمزگان پس از 15 سال رکود، در وسعتی حدود ۱۹ هکتار با طول موج شکن 240 متر ، 1350 متر دایک حفاظتی و اسکله بتنی بطول 90 متر و 1800 مترمربع عرشه با 1050 متر مربع سایبان صیادی و ساخت 600 متر مربع ساختمانهای پشتیبانی با بروزترین سیستم آتش نشانی به طول خط 700 متر و بالغ بر 36 میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی شیلات استان هرمزگان به بهره برداری رسید.
Friday, 3 January , 2025