به گزارش صبح دریانیوز، سعید جعفری در نشست خبری بمناسبت پنجاه و هشتمین سالگرد تأسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران( ایدرو)، که در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران برگزار شد، عنوان کرد: از سال ۱۳۸۲ ساخت شناورهای اقیانوسپیما را آغاز کردیم و تاکنون سه کشتی با ظرفیت حمل ۲۲۰۰ کانتینر ساختهایم که همچنان در حال بهرهبرداریاند.
*تنها شرکت ایرانی متخصص تعمیر سکوهای حفاری
جعفری افزود: از سال ۱۳۹۲ وارد حوزه تعمیر سکوهای حفاری دریایی شدیم و اکنون تنها شرکت ایرانی هستیم که این توانمندی را بهصورت کامل در اختیار داریم.
وی با اشاره به تعمیرات کشتیهای VLCC و ULCC با ظرفیت ۳۲۰ هزار تُن نفت خام، از پهلوگیری یکی از این شناورها برای تعمیرات اساسی در یارد ایزوایکو خبر داد.
*پروژههای بزرگ در دل منطقه ویژه کشتیسازی
مدیرعامل ایزوایکو، منطقه ویژه اقتصادی را یکی از مزیتهای کلیدی شرکت دانست که از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده و موجب تسهیل واردات تجهیزات و صادرات محصولات دریایی شده است.
*پاسخ فنی به تحریمها با رویکرد بومی
وی با اشاره به تأثیر تحریمها بر روند همکاریها مطرح کرد: بسیاری از پروژهها با عنوانهای پوششی یا غیررسمی پیش میروند، اما فعالیت شرکت متوقف نشده و ایزوایکو همچنان بازوی فنی کشور باقی مانده است.
گفتنی است، مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در سال ۱۳۵۲ با طراحی شرکت آلمانی «بلو اند فوس» در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس احداث و پس از پیروزی انقلاب اسلامی بهمرور بخشهای مختلف آن بهعنوان طرح توسعه ایجاد شد. در این مدت این شرکت با ساخت و تحویل موفقیتآمیز سه کشتی اقیانوسپیما توانست توانایی خود را درزمینهی ساخت این کلاس از شناورها به اثبات برساند. از سال ۱۳۹۶ با راهاندازی حوضهای خشک (درای داک)، ایزوایکو به بالاترین ظرفیت ساخت و تعمیرات شناورها دستیافت. ایزوایکو طی این سالها با طراحی و ساخت سکوهای نفت و گاز نقش استراتژیک خود را در کشور به اثبات رسانیده؛ تا جایی که امروز با زیربنایی بالغبر ۱۱۰۰ هکتار و با بهرهجویی از امکانات منحصربهفرد و کارکنانی متخصص بهعنوان بزرگترین زیرساخت صنایع دریایی در کشور شناخته میشود. هماکنون ایزوایکو با دارا بودن سیستمهای مختلف از آبگیری و بهآباندازی توانایی ساخت و تعمیرات هر نوع شناوری در دنیا را دارد.
پایان خبر/
Wednesday, 16 July , 2025