رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در مراسم افتتاحیه نشست کشوری مدیران و روسای گروه بیماری‌های واگیر در بندرعباس گفت: آموزش عموم نسبت به افزایش آگاهی درباره بیماری‌های واگیر، بهترین راه برای کاهش فشار بر نظام سلامت و جلوگیری از گسترش بیماری‌هاست.

به گزارش صبح دریانیوز، پژمان شاهرخی در این نشست گفت: افتخار داریم در استان هرمزگان شاهد حضور نمایندگانی هستیم که جوش و خروش و علاقه‌ای نسبت به سلامت مردم استان در دل‌شان است و ان‌شاالله شاهد ارتقا بهداشت و سلامت مردم استان و کشور باشیم.

شاهرخی اظهار کرد: در عصر امروز ما شاهد ویروس‌های نوظهور هستیم و هرروز ممکن است ویروس جدیدی در دنیا شناسایی شود.

وی افزود: در پیک پنجم بیماری کرونا خیز شدیدی را شاهد بودیم. موج زیادی از بیماران مبتلاشده را تجربه می‌کردیم و هرروز در تلاش بودیم که به سمت نزول بیماری پیش برویم. تمام تخت‌های بیمارستانی ما پر بود و همه در وضعیت آماده‌باش و بهره‌برداری حداکثری از توان نیروی انسانی و تجهیزات بودیم. درنهایت با تلاش حداکثری و پویش ملی توانستیم شرایط را مدیریت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: این بحران‌ها اجتناب‌ ناپذیر است و در برابر اینگونه بیماری‌ها جامعه‌ای موفق است که در آن پیشگیری به فرهنگ تبدیل شود. پیشگیری از بیماری‌‌های واگیر ساده‌ترین و در عین حال قدرتمندترین ابزار برای سلامت مردم است.

شاهرخی با بیان اینکه همدلی سبب می‌شود زنجیره بیماری گسسته شود، اضافه کرد: شیوع بیماری‌های واگیر آینه‌ای است که ضعف‌ها و قوت‌های یک نظام بهداشتی را به وضوح نشان می‌دهد. از این رو هر بحرانی که در حوزه بیماری‌های واگیر اتفاق می‌افتد فرصتی برای بازنگری و تقویت بنیان‌هاست.

وی عنوان کرد: هر بحران زنگ خطری است که به ما یادآوری می‌کند که سلامت جامعه به همبستگی، آموزش و آمادگی همه افراد در همه گروه‌ها گره خورده و بی‌توجهی به این اصول ممکن است بهای سنگینی را در پی داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی افزود: اعتباری که در حوزه بهداشت و پیشگیری تخصیص می‌دهیم، سرمایه‌ای است که بازگشت آن در قالب زندگی‌های نجات‌یافته و هزینه‌های کاهش‌یافته غیرقابل اندازه‌گیری است.

 شاهرخی اظهار کرد: سرعت انتشار بیماری‌های واگیر تنها با سرعت تصمیم‌گیری‌های قاطع و آگاهی‌بخش و هماهنگی بین‌سازمانی قابل مهار است.

وی ادامه داد: تنها زمانی درک ما از بیماری‌های واگیر کامل می‌شود که به آن‌ها نه به عنوان چالش بهداشتی، بلکه به عنوان معیاری برای سنجش انسجام اجتماعی و قدرت برنامه‌ریزی‌های استراتژیک نگاه کنیم. بیماری‌های واگیر نه‌تنها تهدید بیولوژیک بلکه آزمایشی برای نظام‌های اجتماعی و بهداشتی است که در آن توانمندی ما در مواجهه با بحران‌ها و ظرفیت همبستگی انسان‌ها به سنجش گذاشته می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تاکید کرد: آموزش عموم برای افزایش آگاهی درباره بیماری‌های واگیر بهترین راه برای کاهش فشار بر نظام سلامت و جلوگیری از گسترش بیماری‌هاست.

شاهرخی تصریح کرد: مدیریت بیماری‌های واگیر نیازمند استفاده از رویکردهای داده‌محور است که امیدواریم در این نشست بتوانیم داده‌های‌مان را با هم به اشتراک گذاشته و از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم.

وی خطاب به دکتر مرادی، نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی گفت: پیشگیری از بیماری‌های واگیر باید به یک سیاست ملی تبدیل شود؛ چراکه هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی و انسانی درمان به مراتب بیشتر از سرمایه‌گذاری برای پیشگیری است.

احمد مرادی نماینده هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، امام جمعه اهل سنت بندرعباس، رئیس و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان و جمعی از مدیران گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در این نشست حضور داشتند.

گفتنی است که نشست کشوری مدیران و روسای گروه بیماری‌های واگیر به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، از امروز ۱ بهمن‌ماه در بندرعباس آغاز شده و تا چهارشنبه ۳ بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت.

پایان خبر/