به گزارش پایگاه خبری صبح دریانیوز، مجتبی قهرمانی در نشست با اعضای شورای مرکزی نهاد دیده بان شفافیت و عدالت استان با بیان اینکه این نهاد ،یک نهاد غیر دولتی و مردمی است گفت : به ظرفیتهای مردمی و رسانه ها اعتقاد دارم زیرا تشکل های مردم نهاد جز پتانسیل ها و ابزار پیشرفت هستند.
قهرمانی تاکید کرد : نهاد دیده بان در زمینه هایی که ورود می کند باید آبروی افراد را مد نظر داشته باشد و با مصداق ،تحقیق ، بررسی و مستند فسادی را گزارش نمایدو تا جایی ادامه دهید که آسیب و خسارتی برای شما در پی نداشته باشد.
وی ادامه داد: در حدود رسالت و اساسنامه نهاد دیده بان خروجی داشته باشید که بنده به عنوان رابط شما هستم و حتی می توانید مصادیق فساد را به صورت مکتوب نیز به من یا دادستان و معاون جرم ارسال کنید.
قهرمانی بیان کرد : نهاد دیده بان بخشی از کار نظارت و پیشگیری را بر عهده دارد که مورد قبول دستگاه قضا است.
مدیر نهاد دیده بان شفافیت و عدالت استان نیز در این نشست گفت : همانطور که حضرت امام (ره) همیشه می فرمودند”هر کجا با مشکل مواجه شدید ، کار را به مردم بسپارید ” لذا نهاد دیده بان نیز به عنوان سرباز نظام و بدون چشم داشت با استفاده از ظرفیت های مردمی نخبگان سعی در پیشگیری و مبارزه با رانت خواری و فساد دارد.
پرویز سالاری با اشاره به اینکه نیاز به یک انسجام رسانه ای و تشکیلاتی با تاسی از مقام عظمای ولایت داریم افزود : یکی از چالش های اصلی ما مدیران هستند که به عنوان سرمایه های انقلاب و نظام باید از آنها صیانت نماییم تا دچار لغزش نشوند.
سالاری ادامه داد: یکی از مبادی فساد انحراف بین وظیفه و عملکرد است که باید با استفاده از نهاد های نظارتی این شکاف به حداقل میزان ممکن برسد و برطرف شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تخلفات صورت گرفته در زمینه تغییر کاربری زمین های کشاورزی اشاره کرد و گفت : در بسیاری از مناطق استان هرمزگان زمین های کشاورزی تغییر کاربری داده شده ، در زمینه برگزاری مناقصات و واگذاری ها نیز تخلفات زیادی صورت گرفته که انتظار است سازمانهای بازرسی و نهاد های نظارتی در این زمینه ورود نمایند.
سالاری کارشناسان دادگستری را یکی از مراکز و کانون های فساد اعلام کرد و گفت : چرا باید اعضای هیات مدیره این کانون به مدت ۲۰ سال ثابت بمانند.
وی همچنین از ارجاع و توزیع کار کارشناسی به کارشناسان خاص و پر شائبه خبر داد.
مدیر نهاد دیده بان شفافیت و عدالت هرمزگان با بیان اینکه مناطق آزاد بویژه مناطق حساس پارسیان و قشم تبدیل به حیاط خلوت جناح های سیاسی و دولت ها شده گفت : ترکیب هماهنگ مدیر عامل مناطق آزاد و اعضای هیات مدیره و مدیران موجود باعث ایجاد محیطی امن برای سوء استفاده و فساد در دولتهای مختلف شده که همچنان این روند نیز ادامه دارد که به عنوان مثال فردی بنام “اصغر محمد زاده “از نزدیکان یک متهم امنیتی بازداشت شده اخیرا سرپرست اداره بازرسی شرکت عمران آب و خدمات کیش را عهده دار شده است.
مسئول کارگروه حقوقی و اراضی نهاد دیده بان هرمزگان نیز در این نشست با بیان اینکه دستگاه قضای استان تعامل بسیار خوب و سازنده ای با نهاد دیده بان شفافیت دارد به واگذاری زمین های روستاهای استان خصوصا در بخش مرکزی اشاره کرد و گفت : برخی افراد با همکاری دهیاری ها به دنبال دریافت سند و تغییر کاربری اراضی روستایی هستند که در این رابطه پرونده های مختلفی در نهاد دیده بان استان تشکیل شده است.
فریدون بهشتیان ، همچنین از صرف اموال بیت المال با فاکتور سازی و سند سازی در برخی از پروژه ها خبر دادو افزود : دستگاه قضایی آخرین پناهگاه و ملجا مردم است اما صدور آرا از طرف کارشناسان دادگستری تبدیل به یک معضل شده است.
بهشتیان بیان کرد : کارشناسان دادگستری نظری می دهند که هیچ سندیتی برای طرف مقابل ندارد و مخالف با موازین شرعی و قانونی است . همچنین آرایی که در دادگاه تجدید نظر صادر می شوند نیز سبب بروز بدبینی می شوند.
مسئول کارگروه امنیت نهاد دیده بان شفافیت و عدالت استان نیز در این نشست با بیان اینکه نمی توان با دستمال کثیف شیشه را تمیز کرد گفت : دولت در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت باید عاقلانه ورود نماید .
عباس حسین پور، همچنین خواستار کنترل بیشتر خودروهای فاقد پلاک و مشکوک به مبادی ورودی و خروجی استان شد.
دبیر نهاد دیده بان شفافیت و عدالت در استان نیز با اشاره به ارتباط و همگرایی بین نهاد دیده بان و سایر دستگاههای نظارتی استان جهت جلوگیری از موازی کاری گفت : به دلیل اینکه ثمن ها و تشکل های مردمی با اقشار مختلف مردم و مشکلات جامعه از نزدیک برخورد دارند به عنوان یک ظرفیت و پتانسیل در شناسایی فساد و رانت و همچنین شناسایی این گلوگاه ها بسیار موثر هستند.
موسی محتشمی راد افزود : بخشی از توان نهاد دیده بان شفافیت در زمینه جریان سازی است که می توان در مباحث مختلف از این ظرفیت کمک گرفت.
محتشمی راد همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به واگذاری غیر اصولی زمین های شرق شهر بندرعباس به مزارع پرورش میگو اشاره کرد و ادامه داد: این مزارع به عنوان بن بستی برای بزرگراه شرقی استان محسوب می شود و اینکه برای ادامه این بزرگراه با وجود برخورد به بن بست مزارع میگو هنوز بودجه تعیین می شود یکی از مصادیق بارز رانت خواری است.
خاوندی ،نماینده نهاد دیده بان در غرب استان نیز به واگذاری های غیر قانونی بدون سند، تصرفات غیر قانونی اراضی در غرب استان اشاره کردو گفت : وقتی به معضلات و رانت ها نگاه ریشه ای می شود، رد پای کسانی که زمانی در آن حوزه متصدی بوده اند دیده می شود.
نماینده نهاد دیده بان شفافیت و عدالت در شرق استان نیز از تخلفات مالی در برخی از پروژه های ملی در حال اجرا در شرق استان با سند سازی خبر دادو گفت : در حال حاضر قاچاق سوخت یکی از معضلات در شرق استان است .
رنجبری ،همچنین از اجرای مصوبات خود ساخته برای واگذاری زمین های کشاورزی برای تغییر کاربری به افراد خاص خبر داد.
انتهای پیام
Friday, 22 November , 2024