مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان در جلسه انجمن کتابخانه های هرمز‌ مطرح کرد: کتابخانه جذاب و پویا، نقش مهمی در رشد فرهنگی، افزایش مطالعه و تقویت سرمایه اجتماعی دارد.

به گزارش صبح دریانیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی هرمزگان، جلسه انجمن کتابخانه های عمومی بخش هرمز با حضور؛ انوشیروان پیش دار، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان، محمد بنده، بخشدار شهر جزیره هرمز و جمعی از اعضای انجمن در محل بخشداری هرمز برگزار شد.

پیش دار، با اشاره به جایگاه تاریخی و فرهنگی جزیره هرمز، گفت: جزیره هرمز نقطه‌ای شاخص در تاریخ، فرهنگ و مقاومت مردم ایران است و همواره نام این جزیره با ایثار، ولایت‌مداری و پایبندی به ارزش‌های انقلاب اسلامی همراه بوده است. وی با اشاره به اهمیت مطالعه و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی اظهار داشت:یکی از شاخص‌های اصلی توسعه در هر جامعه، میزان مطالعه و علاقه مردم به کتاب است. هر جا که مردم کتاب‌خوان‌تر بوده‌اند، مسیر پیشرفت و رشد فرهنگی هموارتر شده است.


مدیرکل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان با اشاره به نقش فضای مجازی در تغییر الگوهای مطالعه، گفت: هرچند کتاب‌های الکترونیکی و فضای مجازی در زندگی امروز جایگاه قابل توجهی یافته‌اند، اما این مسئله نباید باعث کم‌رنگ شدن نقش کتابخانه‌ها شود و کتابخانه‌های امروزی باید به مراکز چندمنظوره فرهنگی تبدیل شوند که علاوه بر امانت کتاب، ده‌ها خدمت دیگر از جمله؛ دسترسی به منابع دیجیتال، بخش کودک و نوجوان، فضای کار گروهی، آموزش‌های فرهنگی و برنامه‌های خلاقانه ارائه دهند. پیش دار خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم کتابخانه‌ها را به محیطی جذاب و پویا برای نسل جدید تبدیل کنیم، قطعاً می‌توانیم نقش مهمی در رشد فرهنگی، افزایش مطالعه و تقویت سرمایه اجتماعی ایفا کنیم

در ادامه این جلسه، بنده بخشدار جزیره هرمز، با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ مطالعه گفت: هر طرح و ایده‌ای که به توسعه کتاب‌خوانی و گسترش فرهنگ مطالعه در جزیره هرمز کمک کند، با حمایت و استقبال مجموعه بخشداری روبه‌رو خواهد شد. اگر طرحی اثرگذار و خلاقانه در این زمینه ارائه شود، قطعاً از طراحان آن تقدیر خواهیم کرد.
بنده افزود: هدف ما ایجاد انگیزه، امید و نشاط فرهنگی در میان اقشار مختلف مردم، به‌ویژه جوانان و دانش‌آموزان است تا سرانه مطالعه در جزیره هرمز افزایش یابد. مطالعه و کتاب‌خوانی زیربنای رشد علمی، فرهنگی و حتی سلامت فردی و اجتماعی است؛ چراکه پژوهش‌ها نشان داده‌اند کتاب‌خوانی نه‌تنها در افزایش آگاهی، بلکه در پیشگیری از بیماری‌هایی مانند آلزایمر نیز نقش دارد.
وی در پایان با اشاره به کاهش سرانه مطالعه در سطح کشور گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر، تمایل جامعه به مطالعه کتاب‌های چاپی کاهش یافته و بیشتر افراد به فضای مجازی یا منابع الکترونیکی روی آورده‌اند. با این حال، باید تلاش کنیم تا جایگاه کتاب کاغذی و فضای کتابخانه‌ها را دوباره زنده کنیم.

پایان خبر/