در نشست مشترک رؤسای شبکه‌های بهداشت و درمان استان هرمزگان که با حضور رئیس دانشگاه برگزار شد، پژمان شاهرخی با تأکید بر نقش خطیر نظام سلامت در صیانت از پویایی جمعیت کشور، جوانی جمعیت را نه‌فقط یک دغدغه اجتماعی، بلکه یک اولویت حیاتی در سیاست‌گذاری حوزه‌های سلامت، امنیت و اقتصاد ملی توصیف کرد.

به گزارش صبح دریانیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان، پژمان شاهرخی رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به پیامدهای گسترده پیری جمعیت، تصریح کرد: پیری جمعیت، یعنی تهدید زیرساخت‌های کشور، کاهش بهره‌وری نیروی انسانی، و از کار افتادن موتور پیشرفت ملی. ما به‌عنوان مدیران سلامت، نه‌تنها ناظر این بحران، بلکه نقش‌آفرینان اصلی پیشگیری از آن هستیم.

شاهرخی با بیان اینکه شبکه بهداشت و درمان باید به قرارگاه میدانی جوانی جمعیت تبدیل شود، گفت: خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت، دروازه‌های ورود به مداخلات اثربخش هستند؛ اما در عین حال، لازم است در بیان سیاست‌ها، نگاه انسان‌محور و انتخاب‌محور مردم را حفظ کنیم. جوانی جمعیت با اجبار حاصل نمی‌شود؛ بلکه با اعتمادسازی، حمایت، و امیدآفرینی ممکن است. وی با اشاره به ظرفیت منحصر به‌ فرد استان هرمزگان اظهار داشت: اینجا هرمزگان است؛ استانی جوان، پویا، و با ظرفیت بالای فرهنگی و اجتماعی. ما می‌توانیم به الگویی ملی در تحقق اهداف جوانی جمعیت تبدیل شویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه بحران جمعیت، بحرانی آرام و بی‌صداست که آمار آن را نشان می‌دهد اما آینده تاوانش را خواهد داد، افزود: جوانی جمعیت موضوع امروز ما نیست بلکه مسأله فردای ایران است. شاهرخی در ادامه، نقش شبکه بهداشت را بی‌بدیل خواند و گفت: هیچ ساختاری در کشور به اندازه شبکه بهداشت، در بافت زندگی مردم نفوذ ندارد. خانه بهداشت روستایی، نزدیک‌ترین نقطه به تصمیم‌گیری مادر برای فرزندآوری‌ست و پایگاه سلامت شهری، محل اعتماد زوج‌های جوان برای دریافت مشاوره بی‌طرفانه و علمی است.

وی گسترش خدمات ناباروری، رهایی از انگ اجتماعی، ارائه مشاوره‌های آگاه‌ساز، زایمان ایمن، مراقبت نوزاد و حمایت از مادران جوان را از جمله مصادیق اقدام میدانی دانست و خاطرنشان کرد: ما نیازمند بازآفرینی نقش بهداشت هستیم؛ از یک سازمان خدمت‌رسان به یک نهاد آینده‌ساز.

در ادامه این نشست، رئیس دانشگاه تأکید کرد: جوانی جمعیت، موضوع امروز ما نیست؛ بلکه مسأله فردای ایران است. پنجره جمعیتی کشور در حال بسته شدن است و اگر به آن بی‌توجهی شود، تبعات آن صرفاً جمعیتی نخواهد بود، بلکه سلامت، امنیت و اقتصاد کشور را نیز دربر خواهد گرفت.

شاهرخی در پایان، خطاب به رؤسای شبکه‌ها تأکید کرد: هر شبکه بهداشت و درمان، باید برنامه‌ای روشن، قابل سنجش و بومی‌سازی‌شده متناسب با اقلیم فرهنگی منطقه خود برای جوانی جمعیت داشته باشد. نسخه واحد جواب نمی‌دهد. ما باید دقیق، بومی و مردم‌مدار حرکت کنیم. وی در پایان با تقدیر از تلاش همکاران حوزه بهداشت استان، گفت: از همه شما و از تک‌تک گام‌هایی که در مسیر حفظ پویایی جمعیت کشور برمی‌دارید، با تمام وجود سپاسگزارم.

پایان خبر/