معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اهم اقدامات این سازمان در دولت مردمی و انقلابی را تشریح و از افتتاح 102 پروژه با اعتبار بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در هفته محیط زیست خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری صبح دریانیوز ، دکتر علی سلاجقه در این  آیین  که همزمان در ۱۹  استان به مناسبت هفته محیط زیست با حضور استاندار هرمزگان ، محمد آشوری تازیانی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی ، مدیرعامل پالایشگاه  نفت ستاره خلیج فارس ، مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست هرمزگان ، خبرنگاران و  مدعوین  که در سالن همایش پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس برگزار شد ،  با اشاره به شعار عملکردی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۲ مبنی بر نظارت بر اجرای سیاستهای ابلاغی محیط زیستی مقام معظم رهبری اظهار کرد: فرمان ۱۵ ماده ای مقام ۲۶ آبان ۱۳۹۴ ابلاغ شد و تاکنون دستگاههای متولی در زمینه اجرای مواد این فرمان اقداماتی معظم رهبری در انجام داده اند اما برای تاکید و نظارت بیشتر این شعار به عنوان شعار عملکردی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۲ انتخاب شده است.

سلاجقه افزود: در حال حاضر عملکرد دستگاهها در زمینه اجرای سیاستهای ابلاغی محیط زیستی مقام معظم احصا شده و در آبان ماه امسال همزمان با سالروز ابلاغ فرمان ۱۵ ماده ای ،طی مراسمی از دستگاه های برتر تقدیر خواهد شد.

وی با اشاره به رویکرد محیط زیستی دولت سیزدهم برگرفته از تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه محیط زیست مساله اول کشور است ، گفت: ریاست جمهوری به صورت موکد توسعه را فرع بر محیط زیست عنوان کرده اند و این موضوع به مثابه نقشه راه دولت مردمی و انقلابی در اجرای همه پروژه های صنعتی و عمرانی است.

معاون رییس جمهور، عنوان کرد : سیاست دولت از روز اول بر این بوده که کلنگ هیچ پروژه ای در این دولت بر زمین نخواهد خورد مگر‌ آنکه مجوز محیط زیستی داشته باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به مهمترین اقدامات این سازمان در دولت مردمی و انقلابی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم دستاوردهای خوبی داشته است که از آن جمله می‌توان به اخذ مجوز خرید یکصد دستگاه خودرو صحرایی برای حفاظت و پایش مناطق و عملیاتی نمودن آن اشاره کرد.

وی  در خصوص اقدامات انجام شده در این سازمان در زمینه بحث پایش های محیط زیستی خاطرنشان کرد: افزایش ۱۳۰ درصدی توان پایش منابع زیستی کشور از طریق افزایش آزمایشگاه های معتمد فعال کشور به ۳۲۰ آزمایشگاه افزایش پایش خوداظهاری صنایع به ۴۳۰۰۰ مورد ، افزایش صنایع دارای سیستم پایش انلاین به ۵۴۰ ،صنعت هوشمند سازی پایش و حفاظت از زیست بومهای تحت مدیریت در ۴۶۰ هزار هکتار از اراضی تحت مدیریت و افزایش تعداد ایستگاه های پایش زیست بومهای دریایی به ۴۳ ایستگاه از جمله توفیقاتی است که در حوزه پایشهای محیط زیستی اتفاق افتاده است.

سلاجقه با تاکید بر اولویت مباحث آموزشی و فرهنگسازی محیط زیست در سازمان حفاظت محیط زیست ، اظهار داشت : این راستا با اجرای بیش از هفت میلیون نفر ساعت برنامه آموزش و فرهنگسازی محیط زیست، ضریب نفوذ آموزش و فرهنگسازی محیط زیست در کشور ارتقا یافته است.

وی با اشاره به ایجاد سامانه تحت وب GIS کشور از تمرکز سامانه های محیط زیست در بستر سامانه جامع محیط زیست در بسترسامانه جامع محیط زیست با ۲۶ سامانه تخصصی متصل خبر داد.

به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست اجرای ۳۵۰ طرح و پروژه محیط زیست با بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی و سرمایه اجتماعی و ایجاد ۲۰۰۰ خانه محیط زیست توسعه مدیریت مشارکتی در حفاظت و بهره برداری پایدار از تنوع زیستی از اقدامات این سازمان در راستای استفاده از ظرفیتهای مردم و جوامع محلی در حفظ و نگهداری از محیط زیست کشور بوده است.

سلاجقه همچنین اصلاح و ابلاغ ضوابط جدید استقرار صنایع تولیدی و صنعتی تهیه اطلس های محیط زیست و تدوین طرح جامع مدیریت یکپارچه و جامع در هفت جزیره کشور را از دیگر فعالیتهای شاخص سازمان حفاظت محیط زیست در دولت سیزدهم برشمرد.

وی با اشاره به لزوم توجه به وضعیت تالابهای کشور ، مطرح کرد :  از جمله اقداماتی که سازمان حفاظت محیط زیست در دوره اخیر در بحث حفاظت و احیای تالابهای کشور انجام داده است می توان به مواردی چون انجام مطالعات تعیین نیاز آبی و استقرار مدیریت زیست بومی در ۴۳ تالاب کشور افزایش تعداد تالابهای رامسر سایت به ۲۶ مورد و اتمام پروژه انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه به طول ۳۴ کیلومتر مسیر تونلی و سیصد میلیون متر مکعب حقابه سالانه که با اجرای فاز دوم به ۶۰۰ میلیون متر مکعب می رسد، اشاره کرد.

معاون رییس جمهور با تاکید بر سیاست سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر گسترش دیپلماسی منطقه ای با حضور اثر بخش در مجامع و کنوانسیون ها از ایجاد صندوق منطقه ای مبارزه و کنترل اثرات گرد و غبار با کمک سازمان ملل متحد خبر داد .

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ، اضافه کرد : مدیریت پسماند و کاهش اثرات آن با همکاری در گاهش ۳۸۶۰ مرکز دفن زباله کشور و اجرای ۸۸۰ طرح جامع مدیریت پسماند شهری از مهمترین اقدامات در حوزه مدیریت پسماند بوده است.

سلاجقه با اشاره به اجرای حدود سیصدهزار هکتار قرق اختصاصی گفت از زمان آغاز به کار دولت سیزدهمی طرح های توجیهی تفصیلی مناطق در ۴۰ منطقه تحت مدیریت با رویکرد بهره گیری از ظرفیت اقتصاد مردمی اجرا شده است. همچنین در این بازه زمانی مطالعات در ۱۶۵ منطقه اجرای برنامه مطالعه و احیا ۱۹ گونه در معرض خطر و تهدید جانوری خشکی و ۷ گونه در معرض خطر دریایی انجام شده است. گفته وی تهیه لباس و تجهیزات محیط بانی از جمله خرید تجهیزات انفرادی البسه و تامین جیره غذایی کامل برای ۳۸۰۰ نفر محیط بان در عرصههای کشور و اخذ مجوز جذب انجام فرآیند استخدام و تبدیل وضعیت برای ۸۵۰ نفر خانواده معزز شهدا و ایثارگران و ۵۷۰ نفر کارشناس و محیط بان از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ارزیابی محیط زیستی را یکی از وظایف اصلی سازمان برشمرد و گفت: بحت مجوز زیست محیطی در برنامه هفتم توسعه هیچ تغییری نکرده است و همچنان به قوت خود باقی است. وی در خصوص پروژه راه آهن رشت – آستارا نیز تصریح کرد مشاور این طرح باید نظرات همکاران ما در دفتر ارزیابی زیست محیطی را مورد توجه قرار دهد.

سلاجقه راه اندازی بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست در سال گذشته را با استفاده از آموزه های دینی و الگوی اسلامی ایرانی در راستای مردمی سازی محیط زیست عنوان و خاطرنشان کرد در سال جدید به دنبال محتواسازی برای این خانه ها هستیم.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه دیدگاه صرف حفاظتی از نظر علمی پاسخگو نیست عنوان کرد: بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست بحث حفاظت مشارکتی را در دستور کار قرار داده و لایحه حفاظت مشارکتی را نیز به دولت ارسال کرده است.

وی در خصوص بحث ساماندهی پسماند در سراوان رشت نیز گفت : این موضوع در کارگروه ملی مدیریت پسماند که به صورت ماهانه در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار می شود به جد دنبال می گردد. هم اینک برای ساماندهی پسماند این منطقه برنامه هایی از جمله عدم ورود ،پسماند ایزوله کردن منطقه جلوگیری از نشت شیرابه زباله ها به منابع آب و خاک منطقه تصفیه و ایجاد ارزش افزوده پساب در دستور کار قرار دارد. سلاجقه با بیان اینکه چندین منطقه برای جایگزینی دفن زباله در نظر گرفته شده که در مرحله انتخاب نهایی است، از پیشرفت ۴۰ درصدی احداث زباله سوز سراوان خبر داد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دستور رئیس جمهور در خصوص تعیین تکلیف ۴۱۱ پروژه فاقد مجوز زیست محیطی ، ابراز داشت : این پروژه ها کاملا غربالگری و بر اساس میزان پیشرفت طبقه بندی شده اند و به زودی تعیین تکلیف می شوند.

معاون رییس جمهور بر رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست در استفاده از جوانان تاکید و تصریح کرد: در حال مذاکره یا سازمان امور اداری و استخدامی برای جذب ۱۰۰۰ نخبه کمتر از ۲۰ سال هستیم وی با بیان اینکه شش درصد از مدیران استانی سازمان کمتر از ۴۰ سال سن دارند، خاطرنشان کرد: در کانون ارزیابی شایستگی مدیران ۴۵۰۰ نفر از افرادی را که توانایی قرار گرفتن در پست های مدیریتی سازمان را دارندشناسایی کرده ایم.

سلاجقه در ادامه از افتتاح ۱۰۲ پروژه با اعتبار بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در ۱۹ استان طی هفته محیط زیست خبر داد.

وی با اشاره به شعار هفته محیط زیست امسال مبنی بر نهضت ملی کاهش آلودگی های پلاستیکی» یادآور شد: سالانه ۱۸۵ هزارتُن پلاستیک در کشور تولید می شود و در بخش های مختلف صنعتی و خدماتی مورد استفاده قرار می گیرد.

معاون رییس جمهور افزود: آیین نامه کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در کشور آبان ماه ۱۴۰۱ ابلاغ شده است که اتفاق مبارک و میمونی است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری چندین نشست بین المللی توسط این سازمان در سال جاری خبر داد و افزود: یکی از این نشست ها کنفرانس بین المللی گرد و غبار است که ۱۸ و ۱۹ شهریور ماه امسال با حضور مقامات عالی رتبه بیش از ۵۰ کشور جهان در تهران برگزار می شود.

سلاجقه با اشاره به برگزاری جایزه بین المللی استاد فرشچیان با موضوع هنر و محیط زیست، تصریح کرد: بهزودی جایزه ملی محیط زیست با حضور ریاست جمهوری اعطا می شود.

وی در خصوص آبگیری سد چمشیر ، اذعان داشت : من بلافاصله پس از شروع آبگیری این سد یک بازدید میدانی انجام دادم و به همراه کارشناسان سازمان EC آب را در نقاط مختلف اندازه گرفتیم الان هم به صورت مرتب گزارشات اداره کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد که از آب سد دیتا برداری انجام می دهد دریافت می کنم نتیجه این بررسیها نشان میدهد که روند در دریاچه و بالادست سد مشکل آفرین نیست هرچند چشمه های پایین دست سد شرایط مطلوبی ندارند.

معاون رئیس جمهور در خصوص دریاچه ارومیه نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر همه تکالیف سخت افزاری برنامه احیای دریاچه ارومیه به پایان رسیده است. در خصوص حقابه دریاچه هم مقرر شده بود که ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب از سد کانی سیب برای دریاچه رهاسازی شود که با دستور رئیس جمهور علاوه بر این میزان ۳۰۰ میلیون متر مکعب هم از سد شهید کاظمی وارد مدار شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از برگزاری مراسم تقدیر از محیطبانان نمونه در هفته محیط زیست خبر داد.

خبرنگار : جمیله دبیری نیا

پایان خبر /