هشتمین نشست کمیته راهبری هوشمندسازی صنعت توزیع برق به میزبانی استان هرمزگان با ارائه گزارش شرکت توزیع برق هرمزگان در زمینه اقدامات انجام گرفته در زمینه هوشمندسازی - ارائه گزارش اقدامات شرکت موننکو در زمینه استاندارد ۶۱۹۶۸IEC و ارزیابی نرم افزارهای MDM ، ارائه گزارش در زمینه دستورالعمل هوشمندسازی انشعابات برق موقت و پروژه پایلوت هوشمندسازی برق جزایر هنگام و هرمز برگزار شد.

به گزارش صبح دریانیوز، محمد کریمی مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان در این نشست با بیان اینکه هوشمند سازی و کنترل پذیری انشعابات برق در استان هرمزگان به یک شاخص و الگو تبدیل شده است اظهار داشت : این استان به عنوان پایلوت بهبود و بهینه‌سازی مصرف برق معرفی شده و الگوهای هوشمند سازی اشتراکات برق در این استان در سطح ملی مطرح است.

کریمی اعلام کرد دو جزیره هنگام و هرمز در اولویت هوشمند سازی اشتراکات برق قرار دارند که برای این پروژه، بیش از ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید کابل دریایی جهت تأمین برق جزایر استان اختصاص یافته است. این تجهیزات در اتصال جزیره هنگام به قشم کمک خواهد کرد و اقدامات اساسی برای تأمین برق این جزایر توریستی و گردشگری انجام می‌شود.

وی در ادامه افزود: همچنین، با اعتباری بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان، شبکه توزیع برق در جزیره هنگام در حال بهبود است و کنتورهای هوشمند برای این جزیره تأمین شده و در حال نصب هستند. اصلاحات در بافت شبکه برق جزیره هرمز نیز در حال انجام است و در منطقه تیاب، کل شبکه به صورت زمینی تبدیل شده است. شبکه برق در بخش عمده‌ای از بافت‌های فرسوده هرمز نیز اصلاح شده و طرح سیم به کابل در این جزیره در حال پیشرفت است. پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال، کل جزیره از این طرح بهره‌مند شود.

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان، مدیر عامل شرکت توزیع برق هرمزگان همچنین اشاره کرد که قرارداد خط تضمینی تامین برق ۵ مگاواتی منعقد شده و با اخذ مجوزهای لازم از توانیر، راه‌اندازی این خط در جزیره هرمز در دست اقدام است. در جزیره هنگام، نیز شبکه‌های برق به شدت فرسوده بودند و اصلاحات به طور کامل انجام شده است؛ اکنون ۸۰ درصد از شبکه‌های برق و زیرساخت‌های برق در این جزیره آماده هوشمند سازی است.

کریمی همچنین تأکید کرد که همه مدیران مسئول استانی باید در این زمینه همکاری کنند تا پیشرفت های بیشتری حاصل شود ، موضوع در کارگروه انرژی استان هم مطرح شده که منابع اعتباری بیشتری برای این طرح تخصیص یابد. ایجاد کابل دریایی از قشم تا جزیره هرمز حداقل ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و خرید تجهیزات خط دو مداره نیز بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌طلبد؛ بنابراین ضروری است که همه دستگاههای مسوول به میدان بیایند و منابع استانی به این طرح کمک کنند.

علیرضا خدابنده مدیرعامل شرکت توزیع برق استان خراسان رضوی و رئیس کمیته راهبری هوشمندسازی صنعت توزیع برق کشور نیز با تقدیر از اقدامات انجام شده اظهار داشت : هرمزگان شرایط خاصی در توزیع برق پایدار دارد ، شرایط دراین استان از نظر مصرف برق ، بار و هوشمند سازی شرایط خاصی است ، مجموعه اقداماتی هدفمند برای هوشمند سازی اشتراکات برق در سراسر کشور انجام شده و استان هرمزگان پیشتاز در موضوع است که به توسعه زیر ساخت ها می انجامد. مسیر راه هوشمند سازی اشتراکات برق شفاف است و بر اساس الگوهایی تعیین شده حرکت می کند.

این نشست با حضور دکتر احمدی مدیر کل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیر ، مهندس پورتندرست مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات ، احمدرضا خسروی نماینده شرکت توانیر در منطقه جنوب کشور ، دکتر مجتبی گیلوانژاد رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو و مسوولان کشوری و استانی برگزار شد.

پایان خبر/